Koalicija SDP-SDA u opštini Tutin nezakonito potrošila dva miliona eura!

4
41

kolacija-sdp-i-sda

Opština Tutin potrošila je tokom 2015. godine preko 246 miliona dinara suprotno zakonu, navedeno je u izvještaju o reviziji završnog računa budžeta te lokalne samouprave koju je uradila Državna revizorska institucija (DRI).

Tako je iz gradske kase u prošloj godini isplaćeno 46.508.000 dinara za izgradnju opštinske zgrade iako u tom trenutku još uvijek nije bila ni izdata građevinska dozvola za izgradnju tog objekta.

U izvještaju DRI se navodi i da je lokalna samouprava potrošila blizu 40 miliona dinara za subvencije javnim preduzećima bez posebnog programa i skoro 27 miliona dinara na nabavku roba i usluga bez raspisivanja javnih nabavki, što joj je zakonska obaveza.

Također, Opština je nezakonito isplatila preko 5,4 miliona dinara za plate i doprinose izabranih i zaposlenih lica u lokalnoj samoupravi.

Iz opštinske kase je potrošeno i 2,8 miliona dinara za ugostiteljske usluge, projekte javnog informisanja, nabavku kancelarijskog materijala i druge usluge bez ikakvog dokaza da su te poslovne promjene i nastale.

Osim toga, Opština Tutin potrošila je dodatnih 418.000 dinara za nabavku računarske opreme, ugostiteljske i geodetske usluge, a da o tome ne postoji nikakav zaključen ugovor ili bio kakav pisani dokument.

Lokalna samouprava je sportskim klubovima tokom 2015. godine prebacila 427.000 dinara i to prije nego je sa njima zaključila ugovore i prije nego je završen konkurs za sufinansiranje tih organizacija.

Revizija završnog računa budžeta Opštine Tutin pokazala je i da je ta lokalna samouprava na kraju prošle godine preuzela veće obaveze u iznosu od preko 106 miliona dinara u odnosu na odobrene aproprijacije.

Izvor: Radiostoplus.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Pogledajte samo ovu sliku – sam vrh sandžačke političke scene. Mujović, Kučević, Ugljanin, Hasanović, Zoranić, Biševac, Bačevac i Mahmutović. Fali samo jedan, da bi slika bila potpuna. Međutim, taj jedan je opravdano odsutan, obzirom da je njegovo pristustvo u prestonici blago rečeno neophodno.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.