9. Decembar 2018

Ovo je završetak prve sjednice BNV-a, gdje je bilo zabranjeno vijećnicima da učestvuju i projedlozima i diskusijama. Po riječima predsjedavajućeg Saita Kačapora, ova sjednica je za završena i dnevni red je iscrpljen. Džudžo izabran za predsjednika u prvoj i jedinoj tački dnevnog reda.

Matica bošnjačka je podnijela prijavu nadležnim organima za poništenjem ove sjednice zbog najgrubljeg kršenja Statuta i Poslavnika BNV-a i prava vijećnika koje je narod izabrao da učestvuju u diskusijama.

Koalicija SDP-SDA je panično prihvatila prijavu i pokušala da rekreira nastavak ove sjednice na kojoj se u navodnoj drugoj tački dnevnog reda ponovo izabran Esad Džudžo za predsjednika BNV-a.

Tako je ponovo prekršen Statut i Poslovnik o radu BNV-a i dodatno su sakupljeni argumenti za poništenje prve sjednice BNV-a zbog nepoštovanja pravila i procedura.

Ugljaninova opcija preokreće priču u navodni pokušaj da se ospori legitimitet BNV-a i da se uvede prinudna uprava. Ako koalcija SDP-SDA nastavi da krši propise koji su sami donijeli, mogu dovesti stanje u BNV-u do stvarnog uvođenja prinudne uprave.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles