17. Decembar 2013

Novi Pazar – Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), koju vodi Rasim Ljajić, aktuelni potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije, vjerovatno je najveće iznenađenje posle održanih izbora u beogradskoj opštini Voždovac, na kojima je ova partija osvojila nešto više od šest odsto glasova birača, za one koji ne poznaju prilike u Sandžaku.

– Socijaldemokratska partije Srbije je sa oko šest odsto osvojenih glasova na Voždovcu postigla fantastičan rezultat, koji je kruna četvorogodišnjeg postojanja ove stranke – rekao je Ljajić i dodao:

– Ostvarili smo ovakav rezultat bez teških riječi i velikih obećanja u kampanji i mislim da smo najveće iznenađenje ovih izbora – izjavio je lider SDPS.

S obzirom da je Rasim Ljajić jedinstven slučaj jednog visokog funkcionera koji otvoreno vlada trgovinom droga i opojnih sredstava u Sandžaku, Srbiji i regionu, ne čudi rezultat izbora u Voždovcu.

Ističemo da tih 6-7 hiljada glasova može da se kupi sa pola miliona eura, a pritom da svaki glasač dobije po 50 eura.

Podsjećamo da je Rasim Ljajić na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće u Novom Pazaru 2010. godine dobio 2500 glasova, dok je na političkim lokalnim izborima 2012. dobio 14 000 glasova, što se može objasniti isključivo velikom kupovinom glasova, što je u Novom Pazaru opće poznato.

Ljajić je dodao da će SDPS nastaviti da se ozbiljno priprema za predstojeće izbore u Beogradu.

Ko ima drogu, ima pare, ko ima pare ima izbore.

Pogledajte još:

SVJEDOK: ‘Ljajić je naručivao ubistva, otmice djece, vlada drogom i kriminalom u Novom Pazaru!’

PODSJEĆAMO: Kada je pao jedan od vođa narko-klanova umjesto advokata je tražio: “Zovite mi Rasima Ljajića!”

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles