Ko brani Bošnjake u Crnoj Gori

13
3

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore nedavno je objavilo registraciju četničkog ”Ravnogorskog pokreta Crne Gore“ i okupljanje četnika u ovoj zemlji kao najnormalniju vijest u regionu, kao da javnost ne zna da su to dosad najveći dokazani dugogodišnji koljači na ovim prostorima. O brutalnosti njihovih zločina, posebno prema muslimanima, decenijama se pričalo i pisalo, a postoji i velikih broj fotografija koje ih dokazuju.

Zar nije Crnoj Gori dovoljno što je učestvovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, montirala političke procese u kojima su stradali Bošnjaci u Crnoj Gori, učestvovala u uništavanju fabrika u gradovima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom i raseljavanju omladine po svijetu koja je pokušavala da pobjegne od nametnutog kriminala, već da povrh svega toga podrži i legalizaciju udruživanja četnika u Crnoj Gori? Na ovaj način Crna Gora, uz šutnju i podaničku lojalnost Bošnjačke stranke, još jednom želi poručiti svim Bošnjacima da ona za njih nije mjesto ‘gdje sunce grije’ i da oni u njoj moraju biti manji od makova zrna.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) najoštrije je osudila legalizaciju Ravnogorskog četničkog pokreta u Crnoj Gori uz tvrdnju da je poražavajuće i neshvatljivo za ljudski um da jedna zvanična državna institucija, MUP, koja u opisu svoga posla, između ostaloga ima za cilj zaštitu građana,  donese rješenje o legalizaciji četničkog djelovanja. Osudila je i cijeli  NVO sektor u CG koji šuti na ovaj čin, kao i Bošnjačku stranku, koja participira u crnogorskoj vlasti radi ličnog sitnog šićara.

,,Legalizacija Ravnogorskog četničkog pokreta u Crnoj Gori je znak kontinuiranog, terorističkog, fašističkog djelovanja zločinačke organizacije koja za cilj ima likvidaciju i potpuno istrebljenje Bošnjaka kao naroda, zatiranje Bosne i Hercegovine kao države i Sandžaka kao regije.” – tvrdi Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) koji, također, najoštrije osuđuje registraciju pokreta. IGK –dalje navodi u svojoj reakciji- se kontinuirano od svoga osnivanja bavi upoznavanjem svjetske javnosti o štetnosti zločinačkog četničkog pokreta i nastavit će na bazi naučnog djelovanja dokazivati pogubnost legalizacije ovog pokreta. Šutnja prema legalizaciji Ravnogorskog četničkog pokreta je znak da fašizam nije pobijeđen, da ljudska prava i slobode nisu zaštićeni, da zavjetovano ‘ne’ poslije holokausta nije zaživjelo, da čovjek i civilizacija nemaju odgovore na agresivno genocidne izazove fašizma”.

Crna Gora javno, tobože, predstavlja projekte o evropskoj intergraciji, a potajno mašta o realizaciji Njegoševog mračnjaštva i četničke ideologije. Bošnjačka stranka u Crnoj Gori je od samog početka djelovanja, kako znamo, bezobzirno prodala bošnjačku slobodu, pa su sad Bošnjaci ostavljeni samo još na emanetu Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Crnoj Gori koja je Bošnjacima jedini svjetionik i zaštita. Bošnjaci u cijelom Sandžaku, danas, najveće povjerenje imaju u Bošnjačku demokratsku zajednicu koja je najmlađa, ali najjača od bošnjačkih stranaka, sposobna i moralno podobna da zaštiti svoj narod. Primjer ove stranke treba da služi za pouku svima, kako snaga kojoj su svi dušmani nemilosrdno i istovremeno sipali ‘trnje’ na putu, snagom volje i ljubavi prema svome narodu prebrođava muke i sa sigurnošću taba bošnjačku stazu prema zasluženoj slobodi i prosperitetu.

Mersada Nuruddina Agović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

13 KOMENTARI

  • dok imamo fejzica ko nacelnika muslimana vala nece niko…kad kleknes vlahu i nabijes mu glavu u …. ne brini onda te vole..

   0

   0
   • ti da ista znas pisao bi musliman malim slovima…to su dusmani DINA iIMANA izmislili naciju Musliman. da nemas nikakve obaveze mos bit teski dzahil a ovodis se kao musliman hehehehhe ali kome ja pisem? sumnjam da ti ista razumijes i ista vidis i znas cim sebe tako nazivas dzahile crni….Allah te uputio.

    0

    0
 1. Koje pitanje. Iz teksta se vidi, a to smo i bez teksta mogli odavno da zaključimo da Bošnjake u CG brani isključivo i jedino BDZ u CG. Ukoliko bi ih branila BDZ u Srbiji, to bi bila agresija jedne suverene države na drugu, u ovom slučaju Srbije na Crnu Goru, što ja nikako ne bih podržala, kao što nisam bila ni za razdruženje Državne zajednice. Ali Bošnjaci su bili za razdruenje i sada su došli u situaciju da se pitaju ko će da ih brani. Zaista groteskno, zar ne?

  0

  0
  • Bosnjake ko brani neznam, ali muslimane sigurno brani ALLAH. trebalo bi ove bosnjacke dzahile pokasapit dako se opameti masa dzahilska…

   0

   0
   • Tebe kasapine smrdljivi tulmbacki sigurno ne brani jer ti si ocigledno sejtanov sluga. Kako bi ti to kasapio “dzahile”, da li po svojoj slobodnoj tulumbackoj procjeni i sve oni koji ne misle kao ti svojim bolesnim pomracenim umom? Ti si odje najveci dzahil i smrdis na zlo!

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.