KITI SE TUĐIM PERIJEM – SPP obezbijedila sredstva za izgradnju magistralnog puta na Pešteri

1
18

Aktivnosti predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamera Zukorlića prema Vladi i Javnom preduzeću Putevi Srbije dali su rezultat. Na press konferenciji održanoj u srijedu javnost obavijestio da su odobrena sredstva i da će se ubrzo nastaviti radovi na asfaltiranju državnog puta od Duge Poljane prema Karajukićima i dalje prema Uglu.

“Ovaj put se se radi decenijama sve po neki kilometer pa se stane, dobio sam saglasnot i obaveštenje da će se nastaviti sa ovim putem, da će se nekoliko kilomerata raditi ove jeseni, moj zahtjev je bio da se sada stigne bar do sela Tuzinje, to je nešto više od 5 kilometara nisam siguran da li ćemo baš toliko uspijeti, ali sam siguran kao što je i kao što smo  u našem program stranke napisali prije dvije godine, to jedan od prioriteta u infrastrukturnom smislu, radi se o državnom putu, koji povezuje Pešter s kraja na drugi kraj. Podvlačim da sve ovo radimo kao opoziciona stranka na lokalu, i znam da je jako čudno da kako može jedna opoziciona stranka na lokalu učini nešto da se asfaltira. Vidite da može nije sve ni u konvencionalnim dimenzijama već postoje stvari koje mogu da se urade ličnim zalaganjem, autoritetom ljudi, povjerenjem koje se gradi, argumentima koji se ponude a ovo su sve samo inicijalne stvari. Naravno da vam ne pričam šta bi sve uradili kada bude ako Bog da  i biće na poziciji lokalnih vlasti. Zamislite kada sve ove efekte imamo sa svom ovom opstrukcijom i destrukcijom sa kojom se suočavamo. Zamislite kada biste dobili prave predstavnike na lokalnom nivou koji bi bili u normalnim odnosima sa Vladom Republike Srbije, bez svih ovih zloupotreba, korupcije i toga da se zapravo građani pljačkaju.”.

Nakon što je muftija Zukorlić ove informacije saopštio javnosti, predsjednik opštine Sjenica se preko Facebook stranice pohvalio kako je na zahtjev lokalne samouprave Sjenica, upućen zahtjev JP Putevi Srbije, za asfaltiranje nekoliko putnih pravaca a za koje su već sredstva obezbijeđena zalaganjem mufije Zukorlića.

Ovo nije prvi put da se predstavnici lokalnih vlasti u Sandžaku pokušavaju kiti tuđim perijem i tuđim zalaganjem i rezultatima.

 

 

 

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. ovo je kraj genocidne politike ugljanina i ljaica narod je odlucio narod je svatio i uvideo da su najveci neprijatelji sandzaka i bosnjaka ugljanin i ljaic i njihova genocidna politika i zato je narod resio da ih skine sa vlasti pa makar i silom dosta je vise diste se narode blokiramo sve ulice sirom sandzaka skidamo vlast ustajte narode protiv ubica narko dilera bandi siledzija pljackasa mafije lopova nepriljatelja svog naroda

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.