14. Mart 2018

Nakon jučerašnjeg razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom, u saopštenju izdatom tim povodom se između ostalog kaže:

  • Razgovorima o infrastrukturnim projektima posebno će biti zadovoljni građani Arilja, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i drugih mjesta, zbog toga što ćemo da razgovaramo o nastavku saradnje i izgradnje autoputa prema Boljarima, prema granici sa Crnom Gorom, ali i o mnogim drugim projektima“, stoji u saopštenju kancelarije predsjednika Srbije.

Ovo je još jedna potvrda da se intenzivno radi na dogovoru o modalitetima investiranja i izgradnje dionice Koridora 11 od Požege do Boljara, koji će centralnoj i jugozapadnoj Srbiji obezbijediti brži ekonomski razvoj. Podsjetimo, krajem novembra prošle godine na samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, vlada Srbije je sa kineskom kompanijom „China Communications Construction Company Ltd“ potpisala ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji autoputa E-763, od Preljine do Požege, u dužini od 30,9 kilometra. Tom prilikom sa istom kompanijom je potpisan i memorandum o razumijevanju i saradnji za dionicu trase od Požege do Boljara. Ova kineska kompanija već izvodi radove na autoputu kroz Crnu Goru.

Jučer je završen Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namjene infrastrukturnog koridora Beograd – Južni Jadran, dionica Požega – Boljare (autoput E-763). Bio je organizovan u Požegi, Arilju, Ivanjici i Sjenici a svrha je bila upoznavanje javnosti sa opštim ciljevima izrade plana, mogućim rješenjima za razvoj prostorne cijeline i očekivanim efektima planiranja.

U proteklih petanest dana koliko je trajao rani javni uvid, svi organi, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, mogli su dati svoja mišljenja u pogledu uslova i neophodnog obima i stepena prociene uticaja na životnu sredinu. Primjedbe, prijedloge i sugestije u pisanoj formi mogla su dostaviti i sva zainteresovana fizička lica.

Nakon ranog javnog uvida slijedi Nacrt Prostornog plana područja posebne namjene infrastrukturnog koridora za dionicu Požega – Boljare, koji će sa većim stepenom detaljnosti približiti preciznu trasu ove za građane Ivanjice izuzetno važne saobraćajnice.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles