KAKVA ŠTETA! Vlasti u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu nisu pripremile dokumentaciju za rekonstrukciju puteva i novac koji je izlobirao BDZ je propao!

3
6

BDZ Sandžaka je u decembru 2016. godine obavjestila širu javnost da je dosadašnjim angažmanom kao dio vladajuće većine na republičkom nivou uspjela izdejstvovati početak rješavanja gorućih infrastrukturnih problema u Sandžaku.

Zahvaljujući razumijevanju i politici aktuelne Vlade koja ima senzibiliteta za probleme svih građana Srbije, u budžetu za 2017. godinu planirana su tri strateška infrastrukturna projekta u Sandžaku, među kojima je i totalna rekonstrukcija i rehabilitacija državnog puta II-A reda Novi Pazar-Tutin više od tri decenije nije rađena, zbog čega ovaj putni pravac nije ispunjavao propisane standarde.

Budžetom je obuhvaćeno kompletiranje projektne dokumentacije za putni pravac Tutin-Sjenica na državnom putu II-A reda koji je po svojim karakteristikama u najlošijem stanju u državi.

Ovo je još jedan rezultat politike pomirenja BDZ-a predvođene narodnim poslanikom Muamerom Zukorlićem.

Međutim, narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić obraćajući se 8. decembra 2017. u Skupštini Republike Srbije postavio je pitanje zbog čega u sljedećem budžetu nema projekta rehabilitacije putnih pravaca Novi Pazar – Tutin – Sjenica, koji su u prethodnom budžetu bili predviđeni, a u novom budžetu ih nema. 

Iako je dodao da je djelimično informisan da su trenutno najveća kočnica na putu realizacije tih projekta lokalne samouprave Novog Pazara, Tutina i Sjenice, koji nisu ispunili svoje obaveze i nisu riješili imovinsko pravne odnose, eksproprijacije i dr.

Međutim Zukorlić je kazao da to nije opravdanje, već zahtijeva od Vlade da preko Republičkih organa izvrše pritisak na lokalne samouprave kako bi se taj posao dovršio, i kako jedan jako važan projekat za Sandžak nebi čekao zbog aljkavosti i nerada lokalnih samouprava.

Put Novi Pazar-Tutin i Novi Pazar-Sjenica su u katastrofalnom stanju. Nisu temeljito obnovljeni već više od 50 godina. To su putevi na kojima građani često gube živote. Na putu Novi Pazar-Tutin je tragično okončan život i predsjednika opštine Tutin, rah. Šemsudina Kučevića, kao i podpredsjednika Mladih BDZ u Tutinu, Fatiha Fejzovića.

 

 

Pročitajte opširnije o ovoj problematici:

Zaslugom BDZ-a Vlada predvidjela budžetska sredstava za izgradnju putne i gasovodne infrastrukture u Sandžaku

Put Novi Pazar – Tutin prava noćna mora

Sjećate li se početka rekonstrukcije puta Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin?

Zukorlić tražio izvještaj od Vlade – Obećani putevi, zločini u Sandžaku i pitanje iseljavanja!


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.