Kadrovi BS-a direktori škola u Rožajama i Plavu

2
9

Kadrovi BS-a direktori škola u Rožajama i Plavu

Rožaje, Plav – Na mjesto direktora u gradskoj OŠ „25. maj“ u Rožajama nedavno je postavljen Avdo Nurković, a na čelo plavske Gimnazije „Bećo Bašič“ Rifat Balić. Obojica su kadrovi Bošnjačke stranke (BS). 

Tim imenovanjima nastavljeno je poštovanje obaveza iz aneksa ugovora koji su 28. novembra prošle godine potpisali politički direktor DPS Tarzan Milošević i potpredsjednik BS-a Osman Nurković.

U tom dokumentu stoji da je DPS dužan da manjem koalicionom partneru obezbijedi devet direktorskih i šest mjesta pomoćnika u školama. U aneksu se navodi da su već relizovane funkcije za tri direktora i jednog pomoćnika. 

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da se direktori vaspitno-obrazovnih ustanova biraju na osnovu javno objavljenog konkursa.

“Tako da se za direktora bira osoba koja ispunjava zakonom propisane uslove i koja će na najbolji način obavljati tu funkciju, bez obzira na njeno političko opredjeljenje”, stoji u odgovoru PR službe Ministarstva prosvjete.

Tarzan Milošević je ranije „Vijestima“ kazao da “kada bi strogo gledali kriterijume, moglo bi se doći u poziciju da nema nijednog Bošnjaka na nekoj funkciji”. Aneksom ugovora se već mjesecima bavi

Osnovno tužilaštvo iz Podgorice kojem je krivičnu prijavu protiv Miloševića i Nurkovića podnijela poslanica DF-a Branka Bošnjak, a nakon što su „Vijesti“ objavile detalje iz dokumenta koji su koalicioni partneri tajno potpisali. 

„Prema izvještaju koji je VDT-u dostavljen iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, predmet formiran po krivičnoj prijavi koju je podnijela poslanica  Bošnjak nalazi se u fazi izviđaja.  U dosadašnjem toku postupka prikupljeni su podaci od Uprave za kadrove, Ministrastva pravde Crne Gore, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, AD Aerodromi Crne Gore, Ministarstva zdravlja, DPS i BS, dok  Ministarstvo prosvjete još nije dostavilo podatke“, stoji u odgovoru VDT-a.

Šta je DPS dužan da obezbijedi Bošnjačkoj stranci

Na mjesto direktora Doma zdravlja u Plavu imenuje kadar BS, pa je na tu funkciju imenovan Omer Šahmanović. Ranije je za pomoćnika direktora ZIKS-a postavljen Kemal Zoronjić, a na čelo rožajskog Centra za socijalni rad Kadrija Agović. Na osnovu tog dokumenta, DPS je dužan BS-u da obezbijedi  i mjesta pomoćnika ministra rada i socijalnog staranja, direktora Uprave za vode, finansijskog direktora „Aerodroma“…

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Svaka cas jos godinu Dana inece bit nijedan nurkovic bez posla Sve mozak do mozga a do Juce samo cobani kakva drzava takava vlast(kakav ucitelj takav dzak) Doktor je Bio Kalac bilo ih je raznih

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.