13. Januar 2010

Evropa – Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je danas najavu predsjednika Tadića da će skupština usvojiti rezoluciju o Srebrenici i izrazio nadu da će to biti učinjeno uskoro.

“Osuđivanje ovog najstrašnijeg zločina na Zapadnom Balkanu bi trebalo da bude prioritet u naporima Srbije da se distancira od svih ratnih zločina koji teško opterećuju njenu prošlost”, navedeno je u Kacinovom saopštenju, dostavljenom Tanjugu.
Kacin je, međutim, ukazao da bi za Srbiju bilo bolje da usvoji samo jednu rezoluciju, i to o Srebrenici, a ne dve, kako je najavio Tadić, od kojih bi se druga odnosila na osudu srpskih žrtava.
“Ne poričući potrebu osude svih zločina, nameće se pitanje zašto bi dodatnu rezoluciju zvanični Beograd vezivao za trenutak donošenja rezolucije o Srebrenici”, naveo je Kacin i ocijenio da bi parlament Srbije usvajanjem druge rezolucije “donekle relativizovao i oslabio poruku kojom želi da osudi počinjeni genocid u Srebrenici”.

Izvor: Blic.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles