16. Januar 2020

Južnoafrički muslimanski aktivista i sin poznatog islamskog alima Ahmeda Deedata bori se za svoj život u bolnici nakon što je u srijedu upucan ispred suda u obalnom gradu Durban.

Policijski pukovnik Thembeka Mbele rekao je da je 65-godišnji Yousuf Deedat, sin šejha Ahmeda Deedata upucan u glavu dok je sa suprugom išao prema dvoru porodice Verulam na periferiji Durbana.

Mbele je rekao da je nepoznati napadač otvorio vatru, ranivši Deedata u glavu.

‘Yousuf je kritičnom je stanju i nalazi se u lokalnoj bolnici. Iako su njegove ozljede i dalje teške, nadamo se da će se Yousuf oporaviti’, navodi se u izjavi Deedatove porodica.

Šejh Ahmed Deedat je preselio na ahiret 2005. godine, bio je ugledni južnoafrički islamski misionar koji je ostao poznat po javnim raspravama sa evangeličkim kršćanima.

Šejh Deedat je bio poznat širom svijeta kao cijenjeni javni govornik i pisac koji je objavio nekoliko knjiga o islamu i kršćanstvu.
Njegov sin Yousuf poznati je aktivist zajednice i muslimanski učenjak u Durbanu. Policija je rekla da i dalje istražuje razlog njegovog pucanja.


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Južna Afrika: Izvršen atentat na sina šejha Ahmeda Deedata

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles