JKP „Lim“ kupuje 140 novih kontejnera

0
0

JKP „Lim“ raspisalo je javnu nabavku za 140 novih kontejnera. Vrednost nabavke je četiri i po miliona dinara, a sredstva je obezbedilo komunalno preduzeće iz svog budžeta.

JKP „Lim“ nadležno je za odnošenje komunalnog otpada iz oko 8.000 stambenih i poslovnih objekata na teritoriji opštine Prijepolje. Problemi u oblasti odlaganja otpada su brojni, od najvećeg ekološkog problema, nesanitarne deponije Stanjevine, do nesavesnog ponašanja građana i građanki i nedovoljnog broja kontejnera i njihove lokacije.

Raspisali smo nabavku za 140 kontejnera zapremine 1,1 kubni metar i tri otvorena kontejnera veličine 5 metara kubnih, sa kojima ćemo neke lokacije pojačati, a na nekim lokacijama zameniti dotrajale kontejnere. To nisu količine koje su dovoljne da rešimo sve probleme, ali sa možda još jednom nabavkom u sledećoj godini možda bismo uspeli da zamenimo sve i dovedemo ih u pristojno stanje – kaže direktor JKP „Lim“ Enis Memišahović.
Iako je usluga odnošenja komunalnog otpada u nadležnosti JKP „Lim“, nabavka sudova nije. Korisnici usluge dužni su da obezbede sudove za komunalni otpad, ali to do sada nije bio slučaj.

Mi smo predvideli planom za 2019. godinu četiri i po miliona za kontejnere. Poslednja ozbiljnija nabavka kontejnera bila je pre desetak godina. Kontejner je stvar koja se haba i našom eksploatacijom i nesavesnom upotrebom od strane korisnika – ističe Memišahović.

Rok za dostavljanje ponuda je 19. aprila, kada je i javno otvaranja ponuda, tako da bi novi kontejneri na prijepoljskim ulicama mogli da se nađu za mesec dana.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.