2. Novembar 2010

Sjeverni Sandžak – Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je, povodom izjave glavnog muftije Muamera ef. Zukorlića da na zvanični Beograd treba vršiti pritisak, jer Režim neće na drugi način da čini dobro Bošnjacima, rekao da niko ko ima dobru namjeru ne može da traži da se vrši pritisak na institucije jedne države.

“Srbija je otvorena za sve dobronamjerne inicijative, ali se o njima razgovara na uobičajen, evropski način. Mi smo izgradili jedan potpuno novi odnos prema nacionalnim manjinama, etničkim grupama i zajednicama, što znači da se po svim otvorenim pitanjima vezanim za odnos države prema njima uvijek može razgovarati, ali mirno i na civilizacijski način”, rekao je Jeremić u Prijepolju.

Jeremić je u Prijepolju učestvovao u radu novoizabranog sastava Opštinskog odbora Demokratske stranke.

Uprkos Jeremićevim riječima, Srbija opstruira zakonski osnovano Bošnjačko nacionalno vijeće, ne poštujući poslovnik koji je donijela i falsifikujući dvije ostavke mandatara iz Bošnjačkog preporoda.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles