27. Oktobar 2011

Sandžak, BiH, Turska – Muftija Muamer ef. Zukorlić je na ispraćaju hadžija, pred velikim brojem ljudi, glasno rekao:

“Želim vam kazati da su svi oni koji su sudjelovali u programima za ugrožavanje i uništavanje ovoga naroda sada u velikom problemu. Neovisno o formalnim ishodima sporazuma ili nesporazuma, ali danas imate potpuno jedinstvo. Ne političko. Ne diplomatsko. Ne neko vještačko. Ne interesno, već jedinstvo oko istine jer je istina izbila na površinu. To je jedinstvo između Novog Pazara, Sarajeva i Istambula. Vjerujte to je veća pobjeda od svakog sporazuma. To je veća pobjeda od svakog papira koga će odobriti ili neće odobriti beogradski režim. Da li će prihvatiti ili neće, za nas može biti privremeno važno ali je za njih životno važno i za njih je dugoročno važno. Za njih to znači šansu za re-ha-bi-li-ta-ci-ju. Ako je propuste nikada je više neće dobiti.

Ako je ne iskoriste uvjeren sam da drugu neće imati, a to neće ugroziti našu pobjedu, kao što neće definitivno ugroziti naše jedinstvo. Niti ovo ovdje u Sandžaku. Niti među muslimanima u Srbiji. Niti jedinstvo na relaciji Novi Pazar – Sarajevo – Istambul, odnosno Ankara. Zato se danas radujemo sa hadžijama. Radujemo se sa dovom hadžijama. Radujemo se našem jedinstvu ovdje u Sandžaku i jedinstvu islamskoga umeta jer se obećanje Svevišnjeg Gospodara ostvaruje ‘… i ne žalostite se jer vi ste gornji, vi ste pobjednici, samo budite mimini…’ . Evo Gospodaru šehadetom svjedočimo mi smo mumini. Zato smo ti danas ovdje i zato imamo pravo na tvoju milost u pobjedi ovoga i budućega svijeta.”

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles