29. Novembar 2018

Gospodine Imamoviću,

S obzirom da ste se u posljednjem obraćanju u Skupštini Srbije pozvali na bošnjačku dijasporu, među čijim pripadnicima nemate obraza zakoračiti, a ne da se na nju pozivate ili u ime njih postavljate pitanja, i to u ime nas koji itekako dobro znamo ko ste vi i ko vam je stranački šef.

Gospodine Imamoviću,

Nama u bošnjačkoj dijaspori je itekako poznato da pored velikosrpskih nacionalista i Miloševićevog režima koji su u vremenu srpsko-crnogorske agresije na Bosnu i Hercegoviunu i dobro planiranog genocida nad Bošnjacima, da su ujedno bili gospodari bošnjačkih života u porobljenom Sandžaku. Dok je, gospodine Imamoviću, najžalosnije -, da je lider vaše stranke SDA Sandžaka ‘90-tih godina, također doprinio tome da se njegovim zaslugama dobar dio bošnjačkog naroda, čiji članovi su bili izloženi najbrutalnijim policijskih represalijama, iseli iz svojeg rodnog topraka. Dok se protiv jedni broja Bošnjaka, i danas poslije više od dvije decenije, još uvijek krivično, tj. sudski gone, jer im je od vašeg čelništva podvaljeno da su kupovali oružje. Spisak imena, i to nevinih Bošnjaka, koji su sastavili iz njima poznatih razlolga, predali su vlastima Srbije, kada je krenula policijska hajka i razni vidovi torture nad pripadnicima bošnjačkog naroda. 

Gospodine Imamoviću,

Vaši si poslije dvije i po decenije krali i preprodavali sve što je moglo da se uzme i preproda u gradovima u Sandžaku, i kad vam je i to bilo malo udarili ste na jedinsvo Islamske zajednice uz pomoć tadašnje srbijanske vlasti. 

Oskrnavili ste sve što nam je bilo sveto, obesmislili mnogo bitnih bošnjačkih projekata, blatite časne i, evo danas, ujedinjeni sa narko bosom Rasimom Lajićem, od koga ste danas u Skupštini telefonom dobijali smjernice da ljagate i potvarate. 

Vi, ako hoćete da lažete, lažite u svoje ime, nemojte časnu i od vaših licemjerstava umornu dijasporu spominjati u svrhu blaćenja drugih.

Vi dobro znate da niti vi, ni Sulejman, ni Rasim, u dijaspori nemate gdje kahvu da popijete, jer vas je dijaspora prozrela, prezrela i zna kakvi ste neljudi. U dijaspori je uvijek dobrodošao jedini lider koji se iskreno bori za bošnjačke interese, čovjek koji je stao u odbranu vjerskog i nacionalnog obraza i uzdigao bajrak ponosa Bošnjaka Sandžaka akademik Muamer Zukorlić – Muftija. 

 

 

Nihad Bećirović

Njemačka –

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles