Javni uvid u Nacrt Regionalnog prostornog plana za područje Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga

0
3

Sjeverni Sandžak – U skladu sa članom 50. Zakona o planiranju i izgradnji (”Službeni glasnik RS”, broj 72/09, 81/09-ispravka, 64/10-US i 24/11), čl. 60.-73. Pravilnika o sadržaju, načinu i postupku izrade planskih dokumenata (”Službeni glasnik RS”, broj 31/10, 69/10 i 16/11) i čl. 5. i 19. Zakona o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš (”Službeni glasnik RS”, br. 135/04 i 88/10),

O G L A Š A V A

J A V N I   U V I D

U NACRT REGIONALNOG PROSTORNOG PLANA ZA PODRUČJE

ZLATIBORSKOG I moravičkog UPRAVNOG OKRUGA

i

IZVJEŠTAJ O STRATEŠKOJ PROCJENI UTJECAJA REGIONALNOG PROSTORNOG

PLANA ZA PODRUČJE ZLATIBORSKOG I moravičkog UPRAVNOG OKRUGA

NA OKOLIŠ

Nacrt Regionalnog prostornog plana za područje Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga (u daljnjem tekstu: Nacrt prostornog plana) i Izvještaj o strateškoj procjeni utjecaja Regionalnog prostornog plana za područje Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga na okoliš (u daljnjem tekstu: Izvještaj o strateškoj procjeni utricaja) , obuhvaćaju područje na dijelovima teritorija gradova: Užica i Čačka i općina: Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani.

1. JAVNI UVID U NACRT PROSTORNOG PLANA I IZVJEŠTAJ O STRATEŠKOJ PROCJENI UTJECAJA ODRŽAĆE SE U TRAJANJU OD 30 DANA, OD 6. VELJAČE DO 6. MARTA 2012. GODINE.

U skladu sa čl. 60.-73. Pravilnika o sadržaju, načinu i postupku izrade planskih dokumenata i čl.19. Zakona o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš, Nacrt prostornog plana i Izvješće o strateškoj procjeni utjecaja biće izloženi na javni uvid svakog radnog dana od 900 do 1400 sati u zgradama skupština gradova Užica i Čačka i skupština općina Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš , Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani.

Javna prezentacija Nacrta prostornog plana i izvješća o strateškoj procjeni utjecaja biće održana dana 24. veljače 2012. godine sa početkom u 12,00 sati u velikoj sali Gradske kuće u Užicu, ulica Dimitrija Tucovića br.52.

Fizička i pravna lica primjedbe na Nacrt prostornog plana i Izvješće o strateškoj procjeni utjecaja mogu dostaviti u pisanoj formi općinskoj upravi, tijekom trajanja javnog uvida, zaključno sa 6. ožujkom 2012. godine. Iznimno, pravna lica koja posluju izvan područja obuhvaćenog Nacrtom prostornog plana, primjedbe na Nacrt prostornog plana i Izvješće o strateškoj procjeni utjecaja mogu dostaviti direktno Republičkoj agenciji za prostorno planiranje, 11000 Beograd, Slavonska avenija 10a.

2. JAVNA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA UVID koju formira Republička agencija za prostorno planiranje na kojoj će biti razmatrane dostavljene primjedbe tijekom javnog uvida biće održana po završetku javnog uvida biće održana po završetku javnog uvida, dana 21. ožujka u 12,00 sati u velikoj sali Gradske kuće u Užicu, ulica Dimitrija Tucovića br.52.

Javnoj sjednici će prisustvovati predstavnici obrađivača Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije i Jugoslavenski institut za urbanizam i stanovanje – Juginus i predstavnici skupština gradova Užica i Čačka, skupština općina Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina , Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani. Na javnoj sjednici mogu prisustvovati fizičke osobe i predstavnici pravnih osoba koji su podnijela primjedbe u pisanom obliku tijekom trajanja javnog uvida, i mogu usmeno obrazložiti podnijete primjedbe. O svakoj podnijetoj primjedbi, obrađivač planskog dokumenta i strateške procjene utjecaja javno iznosi svoj stav.

3. IZVJEŠTAJ O IZVRŠENOM JAVNOM UVIDU U NACRT PROSTORNOG PLANA I IZVJEŠTAJ O STRATEŠKOJ PROCJENI UTJECAJA biće dostavljeni gradu Užicu i Čačku, skupštini općine Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani kako bi svi zainteresirani mogli ostvariti uvid o podnijetim pisanim primjedbama na Nacrt prostornog plana i Izvješće o strateškoj procjeni utjecaja.

Izvor: NovaVaroš.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.