Javni tužilac iz Novog Pazara iza rešetaka: Od okrivljenog tražio 100.000 mita!

6
3

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 10 mjeseci zatvora zamjenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radanka Lojanicu povodom optužbi da je zloupotrebio službeni položaj i pribavio imovinsku korist.

Istom presudom izrečena mu je mjera zabrane vršenja poziva u oblasti prasvosuđa u trajanju od dvije godine, u koje mu se ne uračunava vrijeme koje će provesti na izdržavanju kazne zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe Apelacionom sudu imaju Lojanica, njegovi branioci i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Lojanica je osuđen jer je postupajući po krivičnoj prijavi policije protiv N. Z. izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

On je u postupku oportuniteta protiv N.Z, njemu predočio mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i odbačaja krivične prijave, uslovljavajući ga da u humanitarne svrhe uplati 100.000 dinara, i to prvo 50.000 dinara na račun KUD “Štavalj”, dajući mu istovremeno uputstva ispisana rukom na istrgnutom papiru sa stonog kalendara.

Usmeno mu je naložio da uplati 50.000 dinara na račun Vlade Srbije sa svrhom uplate – “otklanjanje posljedica vanrednih okolnosti – poplave”, sa čime se N.Z. saglasio.

Nakon toga zamenik optuženi je sačinio Službenu bilješku u kojoj je naveo samo iznos koji je prijavljeni trebalo da uplati na račun Vlade Srbije, koju je prijavljeni N. Z. i potpisao i uplatio oba iznosa, s tim što je u pisarnici tužilaštva zahtijevao stavljanje zavodnog štambilja na uplatnicu kojom su uplaćena sredstva na račun KUD “Štavalj” što je i učinjeno.

Na taj način zamjenik tužioca je zloupotrebio službeni položaj i pribavio KUD “Štavalj” imovinsku korist u iznosu od 50.000 dinara, dok je nakon uplate sredstava na račun Vlade Srbije, donio Rješenje o odbačaju krivične prijave.

U međuvremenu okrivljeni je zaključio sa KUD “Štavalj” Ugovor o zajmu u svojstvu zajmoprimca, na koji način je i sebi pribavio korist, navodi se u optužnici.

Izvor: Tanjug


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

 1. Ispitati imovinu svih koji su došli posle 2009 na nove funkcije i od sudija do tužioca pa da vidimo a svi znamo u carski kako je ko ziveo
  Idu na posao kada hoće donose tužbe kada hoće bukvalno izivljavanje
  Za vreme radnog vremena su u kafane kafice i tu se poslovi zavrsavaju
  Jos ima za proveru

  3

  0
 2. Ranije svemu se moze stati na kraj i ovome ali narod je uplašen treba da se gube glas naroda pogotovo oštećeni a ne merimo se sa sudbinom
  Direktor i lekar_muž od jedne lekarke u bolnici prete fizički i nasred na koleginicu i takavi se ni ne kažnjavaju i o cemu mi pričamo
  Boriti se za pravdu i prijavljivati sve koji kriju krivca

  3

  0
 3. Mafija prava. Oni su jedan dil sa advokatima.
  Uzmes advokata da te brani, medjutim oni sve cine da te natovare.
  Jednom rijecju mnogi pravnici i doktori su osobe bez karaktera i morala. Sljam. Jako im je tesko stati na kraj.

  8

  0
 4. Ima jos takvih u sudu u N. Pazaru i tužioca i zamenika koji izigrava ju silu i izivljavaju se
  Šta bi sa kapilara prošle godine i onima koji su prošle godine poruseni koje doneo presudu neko koga zovu lazoviom kockarem
  I sta dalje pričati

  4

  0
 5. A ŠTA SA OSTALIM PREDMETIMA ŠTO JE NAVEDENI “PRESUĐIVAO”……………….Šta sa sudijama kod kojih je obrazloženje presude pravosnažno , sa sudijama kod kojih je od 2009 do 2012 proteklo 5 godina , šta sa sudijama koji presuđuju da Zakon i odluke državnih organa moraju biti poznat strankama a sudu NE moraju biti poznati ni zakon niti odluke državnih organa , šta sa tužiocima koji za NN lica traže matični broj ,koji drže predmete godinama u fioci da bi nastupila zastarelost krivičnog gonjenja, šta sa sudijama koji presuđuju plaćanje izdržavanje mrtvim licima ………………ITD ITD ITD:…………………………..NIJE JEDINI OVAJ …..!

  19

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.