Novi Pazar: Javna nabavka kredita

0
6

Novi Pazar – Na jučerašnjoj Skupštini usvojena je odluka o kreditnom zaduženju grada Novog Pazara. Iz odeljenja za finansije Gradske uprave stiglo je objašnjenje o pokretanju postupka javne nabavke kredita.

Načelnica odjeljenja za finansije Gradske uprave Enis Kolić objasnila je  da je Grad Novi Pazar na osnovu Člana  55. i 59. Zakona o javnim nabavkama i usvojenog Plana nabavki za 2013.godinu, dana 22.10.2013.god. objavio Predhodno obavještenje o namjeri sprovođenja postupka javne nabavke kredita u 2013.godini, na zakonom propisanom obrazcu i sa svim podacima koji isti treba da sadrži.

Naručilac Grad Novi Pazar može pokrenuti postupak javne nabavke kredita (objaviti poziv za podnošenje ponuda i konkursnu dokumentaciju) po isteku roka od 30 dana od dana objavljivanja Predhodnog obavještenja tj. posle 21.11.2013.godine i po donetoj Odluci o kreditnom zaduženju od strane Skupštine grada, s obzirom da Grad Novi Pazar već posjeduje saglasnost Ministarstva finansija i privrede – Uprave za javni dug broj 401-129/2013-001 od 29.01.2013.godine da se u 2013.godini može zadužiti u iznosu od 300.000.000,00 dinara za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda.

Imajući u vidu napred navedeno može se konstantvati da se radi o namernoj dezinformaciji ili nepoznavanju odredaba ZJN-a.

(Rtv NP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.