17. Januar 2018

Janjić: Vučić napuštanjem dijaloga

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović preminuo je jučer nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.  Uprkos borbi ljekara, Ivanović se nije uspio izvući. Prilikom razgovora o ovoj situaciji, predsjednik foruma za etničke odnose Dušan Janjić osvrnuo se i na reakciju Rasima Ljajića.

“Sve ono što Ljajić predstavlja, ovo je drugo ubistvo u njegovom mandatu, možemo mi da ronimo suze, ali morat ćemo da se pitamo  i za našu odgovornost. Dakle, možemo mi da se, kao građani,pravimo da ne vidimo, da je sprega politike, organiziranog kriminala, narko-dilera i terorizma toliko velika da sada ugrožava i Ljajića, ali i cijelu Srbiju. Ili ćemo prestati s tim što je bolno a promijeniti politiku je jako bolno,a onda ne možete vi unaprijed diskreditirati napore i reći defertizmom ne” – kazao je predsjednik “Foruma za etničke odnose” Dušan Janjić.

“U ovakvim situacijama tačno se zna ko šta igra, i zna se koje su to interesne grupe, pa čak i u slučaju Đinđića da se htjelo dalje, moglo je da se ode…I ne mogu da kažem da ubica Olivera Ivanovića neće biti pronađen…Morate da insistirate…Zamislite da se Francuska pomirila s terorističkim aktima…I ne volim da slušam neodgovorne izjave ni od običnih ljudi, a kamoli od potpredsjednika vlade”, rekao je Janjić reagujući na izjavu Rasima Ljajića, koji je jučer ocijenio da ne vjeruje da će ubica Ivanovića biti pronađen.

izvor: SANA

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles