8. Januar 2012

Jahja Fehratović

Novi Pazar – Na novoosnovanom web portalu Sandžak medija, bliskom predsjedniku Sandžačke narodne partije, Mirsadu Đerleku, je predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice – BKZ, nazvan najvećim neprijateljom Bošnjaka i Islamske zajednice.

„Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice i čovjek od povjerenja Jahja Fehratović je očigledno čovjek koji jedno priča, drugo misli, a treće radi. Čovjek koji je odjednom zauzeo čelne pozicije i koji se u javnosti prikazuje kao borac za prava Bošnjaka, Islamsku zajednicu i vjeru, zapravo je samo pritajeni neprijatelj svega naprednog u Bošnjaka, čovjek otrovan slijepom mržnjom sa očiglednim zadatkom da ubaci razdor među Bošnjake. Jedan od ključnih jastrebova u javnosti priča jedno dok potajno iznosi laži i uvrede na račun Islamske zajednice i Bošnjaka.“ – piše u tekstu koji je naslovljen „Jahja kao Selman Ruždi“

Mirsad Đerlek

U tekstu se dalje kao dokaz navode književna djela koja je napisao Fehratović i pojedini citati navode kao argumenti za tvrdnje autora.

„Svakako da postoji u književnosti i literarna sloboda i autor može pisati u svom svijetu mašte o čemu god on hoće, ali ta sloboda ne smije nikako preći u vrijeđanje i omalovažavanje vjere i Bošnjaka. Pogotovo to ne bi trebalo da se dešava kada su u pitanju ljudi koji se danju bore za Islamsku zajednicu i prava Bošnjaka. Ne mogu oni noću propagirati druge ideje i vrijednosti i pod plastom literarne slobode suiti ideje koje su uvreda za Bošnjake i sve vjernike. Upravo to čini Jahja Fehratović, koji danju sve oko sebe naziva din dušmanima (neprijateljima vjere), a preko noći on postaje din dušmanin“ – piše novoosnovani sajt pod kontrolom Mirsada Đerleka.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles