23. Mart 2018

Drugi dan sajma METEBS u Budvi,  na štandu Regionalne turističke organizacije Sandžaka protiče u druženju sa ljubiteljima turizma, kulture i umjetnosti. Mnogobrojnim posjetiocima predstavljene su manifestacije koje karakterišu Novi Pazar, a to su: muzički festival Stari Grad, Dani dijaspore, Ljetni vašar i Sopoćanska viđenja. Posjetioci su bili zainteresovani i za biatlon u Sjenici, Dane sjeničke pite, rafting na Ibru, tutinsku Džipijadu, Komaransku Košiju i Limske darove u Prijepolju.
 
“Grad Novi Pazar svi prepoznaju po kvalitetnim, tradicionalnim kulturnim i sportskim događajima, umjetnici su posebno zainteresovani za našu koloniju Sopoćanska viđenja , a mladi za festivale, slično je za Sjenicu i Tutin. Lov i ribolov, pješačenje, planinarenje, biciklizam, rafting, paraglajding i skijanje su aktivni odmor u prirodi, za koji su najviše zainteresovani strani posjetioci Sajma.,, rekao je direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka Haris Gegić.
 
(RTVNP)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles