Izmijenjena optužnica za ubistvo Luke Popovića: Zindović se tereti za teško ubistvo na podmukao način

0

zindovic 14. septembar 300x168 Izmijenjena optužnica za ubistvo Luke Popovića: Zindović se tereti za teško ubistvo na podmukao načinBijelo Polje – Na suđenju za ubistvo Luke Popovića u žabljačkom hotelu „Enigma“, za koje je optužen Jovica Zindović, zamjenica višeg državnog tužioca Ljubinka Madžgalj juče je izmijenila optužnicu. Umjesto ranije kvalifikacije ubistvo sa umišljajem, sada se Zindoviću stavlja na teret  teško ubistvo počinjeno na podmukao način u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih naprava.

Stav tužiteljke

Tužiteljka Madžgalj navela je da je Zindović ubio Popovića tako što je zloupotrijebio njegovo povjerenje i „njihovo prijateljstvo sprovevši skovani plan da ga liši života“.

– Kada su u sobu došli Sead Kriještorac i pokojni Luka Popović, u opuštenoj atmosferi kada je pokojni Popović čučnuo ispred optuženog  i u tom položaju bio ubijen, kada se nije nadao niti pružao otpor. Zindović je tada izvadio revolver, „smit i veson“, kalibra 357 magnum, koji je nosio neovlašćeno i čvrsto prislonio usta cijevi na tjemeni dio glave oštećenog i nanio mu tešku povredu opasnu po život, nakon koje je odmah nastupila smrt. Da bi prikrio izvršenje djela, ispalio je još jedan metak u ormar da bi izgledalo kao ubistvo iz nehata – kazala je Madžgalj.

Zindović nije prihvatio izmijenjenu optužnicu, niti da je ubistvo počinio na način koji opisuje tužilac.

Negira optužnicu

– Ja sam došao na skijanje sa porodicom na Žabljak, ni o kakvom planiranju se ovdje ne radi. Nijesam počinio djelo na način koji tužilac iznosi. Bez obzira na stav tužilaštva i porodice oštećenog, žao mi je zbog svega jer je pokojni Luka bio dobar drug i dobar momak – kazao je Zindović.

Na jučerašnjem suđenju prikazan je video i tonski zapis sa rekonstrukcije u kojem se vidi verzija koju je pokazao Sead Kriještorac, jedan od svjedoka koji je bio prisutan u sobi kada se ubistvo desilo. Nakon toga je Madžgalj primjetila da se izkazi braće Kriještorac dati na rekonstrukciji razlikuju od onih datih u tužilaštvu i na suđenju.

Branilac optuženog Zindovića, advokat Borisav Borović smatra da se nesu stekli uslovi za izmjenu optužnice.

Promjena optužnice uslijedila je nakon čitanja zapisnika sa rekonstrukcije od 24. oktobra 2013. godine. Na prethodnom ročištu odbrana je tražila izuzeće tužiteljke Madžgalj zbog navodne pristrasnosti, što je sud odbio.

Ubistvo Luke Popovića se dogodilo 13. januara prošle godine u sobi žabljačkog hotela ,,Enigma“. Zindović i Popović su bili u istom društvu, gdje su svi konzumirali alkohol u restoranu hotela, a nakon toga druženje nastavili u sobi. Zindovićeva odbrana ne osporava ubistvo, ali tvrde da je bilo iz nehata.

(pobjeda)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.