14. Septembar 2019

Izložba „Šumovi mora“ je dio opšte zbirke mekušaca iz Prirodnjačkog muzeja u Beogradu i sadrži 3 grupe: školjke, puževe i glavonošce.

Izloženo je više od 200 različitih vrsta i preko 300 primerakau nekih 12 vitrina uz prateće tekstove gde su objašnjenja o formama, oblicima, načinu života – kaže autorka izložbe Biljana Mitrović i dodaje da su pojedini primerci zaista atraktivni i neki su ugrožene vrste.

Eksponatima iz Indo-Pacifika, Atlantskog okeana, Sredozemnog mora i drugih delova sveta ova postavka otkriva prelep i nepoznat svet mekušaca, a pojedini primerci su veoma stari retki.

Ova izložba predstavlja kontinuitet u dugogodišnjoj saradnji prijepoljskog i Prirodnjačkog muzeja.

Već četvrti put, sa različitim tematikama Prirodnjački muzej gostuje ovde u Prijepolju – rekao je vršilac dužnosti direktora Muzeja u Prijepolju Zvonko Mandić uz konstataciju da je Prijepolje, posle Kragujevca, Petrovca na Mlavi i Vrnjačke Banje, četvrti grad u Srbiji gde ova izložba gostuje.
Izložba „Šumovi mora“ u Muzeju u Prijepolju biće otvorena do 15. oktobra.

Opširnije u video prilogu:

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles