Izgradnja mosta u Brodarevu u maju

0
17

Prijepolje  – Most preko Lima kod Brodareva, koji je oštećen u poplavama krajem prošle godine, počeće da se gradi u maju, najavila je delegacija Vlade Srbije prilikom posjete tom kraju.Vlada Srbije nastaviće sanaciju štete od poplava u općini Prijepolje, a izgradnja novog mosta u Brodarevu počeće početkom maja, najavila je delegacija Vlade Srbije.

Prilikom obilaska pontonskog mosta u Brodarevu, koji su pripadnici Vojske Srbije postavili u decembru, oni su najavili da će biti sagledane i mogućnosti za ekonomski razvoj Prijepolja i Priboja.

Brodarevo su obišli potpredsjednica Vlade Verica Kalanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić.

“Posjeta Brodarevu i Prijepolju potvrda je onoga što smo obećali početkom decembra, kada je taj kraj zadesila velika elementarna nepogoda”, rekla je Kalanovićeva.

Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj već je počelo aktivnosti na izgradnji novog mosta umjesto porušenog, rekla je Kalanovićeva, dodajući da će krajem marta biti završen projekat, a već početkom maja započeti izgradnja novog mosta.

Prema njenim riječima, to nije samo obećanje, već čvrsta namjera kako bi se omogućilo da ljudi žive bolje i privreda imala kakvu-takvu perspektivu.

Pontonski most u rukama vojske

Podsjećajući da su pripadnici vojske u Brodarevu, pomogli ugroženom stanovništvu kao i u drugim djelovima zemlje gdje je došlo do elementarnih nepogoda, Šutanovac je rekao da je vojska ovdje montirala pontonski most zahvaljujući kojem je više sela ovog kraja spojeno sa Prijepoljem.

Prema njegovim riječima, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na održavanju pontonskog mosta već tri mjesca i biće tu dokle god je potrebno, odnosno dok se ne napravi novi most.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je cilj posjete i da se delegacija upozna sa kritičnom ekonomskom situacijom u Prijepolju i Priboju i da u kontaktu sa rukovodstvom općina i lokalnim privrednicima vide na koji način kao vlada mogu da pomognu.

Prema njegovim riječima, buduće aktivnosti biće usmjerene na suštinske stvari, koje treba da doprinesu boljem životu svih građana tog kraja.Planirano je da most u Brodarevu, za koji Saobraćajni institut CIP treba da završi projekat do 30. marta, bude izgrađen do kraja godine.

Iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno je više od 10 miliona dinara za izradu projekata za sanaciju četiri mosta preko reke Lim koji su oštećeni u poplavama krajem 2010. godine.U ovoj godini, počeće rekonstrukcija dva od četiri mosta, za šta je iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno 59 miliona dinara. Delegacija Vlade će tokom dana razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave u Prijepolju i Priboju, a posjetiće i fabriku FAP.

Izvor: Rts.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.