Izbjegavajte proizvode koji sadrže stanice abortiranih fetusa!

1
792

U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze stanice kultivirane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše stanovište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinirano koriste tkiva abortiranih fetusa, takvo ponašanje bi uvelike trebalo zabrinuti javnost.

U medicinskoj je zajednici uvijek postojala velika uznemirenost glede korištenja fetalnog tkiva za transplantacije i stvaranje cjepiva.

Tehnologija fetalnog tkiva se razvila nevjerojatnom brzinom u zadnje dvije decenije, naročito na području liječenja različitih neuroloških i endokrinih bolesti.

Pa ipak, postavljaju se ozbiljna etička pitanja o tome kako se dobavljaju i koriste fetalna tkiva. Dok neki medicinski eksperti zagovaraju bezgranične potencijale tehnologije fetalnih stanica, drugi su izrazili duboku zabrinutost načinom upotrebe istih i upozoravali su na etičnu i moralnu dinamiku. Gdje možemo podvući crtu?

Ekonomsko iskorištavanje abortusa

Svjetska ekonomija se zasniva na odnosima ponude i potražnje. Zbog takvog odnosa već sada vjerojatno najveći strah od dozvoljavanja istraživanja fetalnog tkiva i transplantanata od izabranih abortiranih fetusa. Dok se na sav glas objašnjava kako abortiranih fetusa ima sasvim dovoljno – što je tragedija sama po sebi – drugi se brinu što ako znanstvenici otkriju da proizvodi s fetalnim stanicama mogu efektivno zadovoljiti široki asortiman bolesti i poremećaja.

Što će se dogoditi ako ne bude dovoljne količine abortiranih fetusa?

Iako ovo pitanje nekima može izgledati preuveličano, ne smijemo zaboraviti na napredak medicinske tehnologije i moralnu posrnulost modernog društva. Nekoliko takvih prijedloga je predstavljeno Odboru Nacionalnog Zdravstvenog Instituta da se u budućnosti zaštite bebe kako one ne bi postale motiv za bogaćenje i brutalno iskorištavanje u ekonomske svrhe. S godišnjom zaradom od šest milijardi dolara unutar industrije iskorištavanja fetalnih tkiva, ovaj bi problem mogao i te kako postati stvarnost, a da ne spominjemo poteškoće u zakonskom nadgledanju nabave takvih „materijala.“

„S anticipacijom profitabilnosti industrija i znanost će povećati istraživanja otkrivanja dobrobiti u liječenju bolesti s fetalnim stanicama i tkivima, tada će se povećati pritisak za dobavljanje „sirovina“ kako bi se zarada podijelila,“ izjava Scotta Raea.

Vezano za samu nabavku fetusa, radi se o svježim i starijim fetusima. Tajming za abortus postaje ozbiljan predmet izučavanja medicinske znanosti naročito onima koji ozbiljno profitiraju od starijih i razvijenih fetusa. Većina abortusa se obavlja između šestog i jedanaestog tjedna trudnoće, no odgađanjem abortusa do 14-16 tjedna dobiva se „materijal“ koji koristi u transplantaciji pankreasa. Jednostavno rečeno, što je stariji fetus to je on profitabilniji!

Pojavljuje se još jedno pitanje, a to je briga prema majki to jest koliko ostaje psihičkog i fizičkog šoka ako se abortus napravi relativno kasno. Abortiranje djeteta koje ima četiri mjeseca je za razliku od 6-11 tjedana, stvara ozbiljan emocionalan udar na ženu nakon čega nastaju ozbiljne traume vezane za sam abortus.

Izbjegavanje hrane, pića i cjepiva koje sadržavaju abortirane fetalne stanice

Nedavno je Pepsi ignorirala zahtjeve i kritike na desetke grupa koji podržavaju prestanak korištenja fetalnih stanica u hrani i piću i na desetke tisuća ljudi koji dijele ista stajališta. Pepsi Co se udružila sa Senomyxom čak i nakon što je otkriveno da testiraju aditive njihove hrane i pića korištenjem abortiranih fetalnih stanica.

Slijedeći proizvodi koriste fetalne abortirane stanice:

PEPSI pića;
– sva bezalkoholna pića Pepsi
– Sierra Mist
– Mountain Dew
– Mug root beer pivo
– No Fear pića
– Ocean Spray pića
– Seattle’s Best kava
– Tazo pića
– AMP Energy pića
– Aquafina voda
– Aquafina pića
– DoubleShot energetska pića
– Frappuccino pića
– Lipton čaj
– Propel pića
– SoBe pića
– Gatorade pića
– Fiesta Miranda pića
– Tropicana sokovi i sirupi

NESTLE proizvodi
– Svi dodaci kavama – slatko vrhnje, slatko vrhnje u prahu…
– Maggi Brand instanst juhe, ketchup, nadjevi i umaci, okruglice i začini
KRAFT – CADBURY ADAMS proizvodi
– Black Jack žvakaće gume
– Bubbaloo žvakaće gume

– Bubblicious žvakaće gume
– Chiclets
– Clorets
– Dentyne
– Freshen Up žvakaće gume
– Sour Cherry žvakaće gume (Limited)
– Sour Apple žvakaće gume (Limited)
– Stride
– Trident

CADBURY ADAMS bomboni i slatkiši
– Sour Cherry Blasters
– Fruit Mania
– Bassett’s Liquorice
– Maynards Wine žvakaće gume
– Swedish Fish
– Swedish Berries
– Juicy Squirts
– Original žvakaće gume
– Fuzzy Peach
– Sour Chillers
– Sour Patch Kids
– Mini Fruit žvakaće gume

drugi proizvodi CADBURY ADAMSA

– Certs dražeje za osvježavanje daha
– Halls sirup za kašalj

NEOCUTIS

Ova kompanija koristi fetalne stanice u kremama za tretiranje bora koje se dobivaju isključivo iz 14 tjedana starih abortiranih fetusa dječaka

– Bio-Gel Prevedem Journee
– Bio-Serum Lumiere
– Bio Restorative krema za lice i tijelo

Cjepiva
MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Male boginje — Merck)
Varivax (Male boginje — Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB — Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A — Merck)
Havrix (Hepatitis-A — Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A i B — Glaxo)
Zostavax (Herpes Zoster– Merck)
Imovax (Bjesnoća — Sanofi Pasteur)

Drugi lijekovi:
Pulmozyme (Cistična fibroza — Genetech)
Enbrel (Reumatoidni artritis — Amgen)

 

Izvor: matrix world


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Najbolje je da nista ne jedemo.Po vasim izjavama.je sve :fetus, zstrovano .Bla bla bla.Zasto me apelujete da she izbace zatrovane smese u proizvodima hrane.Deca se sve manje radjaju a svaki artikal u sebi ima
    fetus.Znaci decu ubijaju umajkama pa I’m izmisljaju bolesti neplodnje I moranje abortusa.Sta smo doziveli.Jos malo pa cemo jesti jedni druge Kai zveri…..

    0

    2

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.