Iz EPCG kažu da čekaju mještane da kupe iza njih

0
3

Plav – Posječeni borovi ispod dalekovoda potencijalna opsnost za šumske požare

Ljeto i visoke temperature obično budu obilježeni brojnim požarima, koji se se zbog suše brzo šire i nanose velike materijalne štete. Najveći problem je što se kod nas ne zna čija je dužnost i obaveza da radi na prevenciji, suzbijanju i gašenju požara. Na karaju to bude uglavnom obaveza vatrogsne službe odnos Službe zaštite i spašavanja i mješatana koji spašavaju svoju imovinu.

Sa regionalnog puta Pljevlja – Prijepolje na Trlici vide se posječeni borovi koji već godinu leže ispod dalekovoda. Sasušene iglice, kora i grane borova pogodni su za nastanak i širenje požara, jer su u neposrednoj blizini puta. Dovoljan je jadan opušak izbačen iz automobila da izazove katastrofu. Iz  Službi za odnose sa javnošću Elektroprivrede Crne Gore saopšteno je da su borovi posječeni u okviru redovnih poslova održavanja vazdušnih vodova, a u cilju sigurnosti, vrši sječu rastinja ispod vodova. U Elektrodistribuciji  Pljevlja,  u okviru redovnih poslova održavanja vazdušnih vodova, u ljetnjim mjesecima prošle godine vršeno je i raskresivanje prirasta u trasi nekoliko dalekovoda, između ostalog i na području „Trlice„ na trasi 35kV dalekovoda „Guke- Mataruge“. Posječeno rastinje Elektrodistribucija  Pljevlja nije odvozila, jer su uvijek do sada, u dogovoru sa lokalnom zajednicom, mještani preuzimali odsječeno rastinje, navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću EPCG, koje je prenijela RTV Pljevlja.

Tako poštovani Pljevljaci kome treba suve borovine može da pokupi ispod dalekovoda, pošto iz EPCG kažu da čekaju da neko drugi sklanja ono što ne kompaniji, koja godinama lageruje pepeo i šljaku na Maljevcu.

(pvportal.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.