IUNP ugostio učenike „Gazi Isa-begove“ medrese

1
147

Uprava Univerziteta pokazala je učenicima prostorije, te kapacitete koje posjeduje ovaj Univerzitet. Dekani detaljnije upoznali učenike o departmanima koje predvode, generalna menadžerica poželjela je srdačnu dobrodošlicu, te upoznala ih o značajnostima još jednog vakufa Islamske zajednice, dok ih je prorektorica za nastavu upoznala sa rektoratom i administracijom.

Učenici zadovoljni, te spremni za novu etapu nakon mature.

 “Ja sam iznenađen ovolikim objektom, a i kapacitetom koji sadrži, prvenstveno što želim ovdje upisati Kriminalistički fakultet. Ono što me u početku oduševilo je teretana koja je tu zbog vannastavnih aktivnosti, sportska oprema a poslije do čitavog ambijenta.” kaže Džejlan Bihorac.

”Mogu reći da sam oduševljena, ovo je jako bitno i mislim da je ideja medrese “Gazi Isa-beg” dobra i da nam je pomogla da se na lakši način odlučimo za važno pitanje u budućnosti, a to je fakultet. Mogu reći da je ovo jedan od najboljih Univerziteta ne samo na Balkanu već i šire.” ističe Sumeja Kučević.

”Ovo je Univerzitet koji nema konkurenciju u regionu, i puno je ljepše nego na slikama. Ima puno smjerova za koje se možemo odlučiti. Sad slijedi odluka koju moramo donijeti u narednom periodu.” navodi Jasmin Aličković.

”Ja sam oduševljena svim što su nam ponudili na Univerzitetu a ono što drugi Univerziteti nemaju. Mislim da će se nakon ove posjete mnogi učenici odlučiti za neki od fakulteta na “IU” prvenstveno zbog dobre opremljenosti učionica, sala tj. kompletnog Univerziteta.” dodaje Sumeja Ujkanović.

Prilikom posjete Univerzitetu, učenici medrese posjetili su i „Sandžak televiziju“ gdje su se upoznali sa načinom rada kao i sa studentskim projektima koji se održavaju i u ovoj televiziji. PR „Internacionalnog univerziteta“ u Novom Pazaru istakla značajnost posjete.

”Zaista smo jako zadovoljni što smo imali priliku ugostiti četvrtu godinu medresanata koji se ove godine odlučuju za upis njihovih osnovnih akademskih studija. Tom prilikom smo obišli zgradu “Internacionalnog univerziteta”, svaki menadžer službi opisao je šta se tu radi, upoznati su sa Departmanima, nastavnim procesom i vannastavnim procesom, ali i svim kapacitetima kojima “Internacionalni univerzitet” u Novom Pazaru raspolaže. Osim toga, upoznati su i sa sistemom stipendiranja studenata. kaže PR Univerziteta Jasmina Nikšić.

Kroz manifestaciju „Otvorena vrata Univerziteta“ učenici srednjih škola se na najpotpuniji način upoznaju sa radom Univerziteta, prostornim kapacitetom, kao i upravom koja ih kroz cijeli proces vode.

   

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.