Istjerali gradonačelnike sa utakmice u Novom Pazaru

0
12

Na rukometnoj utakmici između Novog Pazara i Dinama iz Pančeva desio se nesvakidašnji slučaj. Sudije meča Goran Kovač i Srđan Milosavljević su zbog ubacivanja predmeta u teren ispraznili deo tribine, ali nisu ni znali da se tu nalaze gradonačelnici Novog Pazara i Pančeva.

Upravni odbor Novog Pazara poslao je saopštenje redakciji Sportskog žurnala vezano za dešavanja na utakmici Super lige između istoimenog kluba i Dinama.

„Želimo da Vas obavestimo da je Novi Pazar učinio sve kako bi veliki srpski derbi između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe protekao u sportskom duhu. Utakmica je završena bez ijednog većeg incidenta. Učinili smo krajnje napore da sprečimo i najmanji incident pre utakmice jer smo znali da vlada veliko interesovanje.

Želimo da Vas obavestimo da nije bilo nijedne nacionalističke parole, skandiranja, ubačene petarde i da je u većini utakmice vladala prava sportska atmosfera. U pojedinim momentima igrači Dinama su pozdravljeni aplauzom zbog prikazane igre, a na kraju utakmice su se čak i fotografisali sa publikom i ispraćeni su sa parketa gromograsnim aplauzom punog Pendika.

Izražavamo žaljenje zbog odluke sudija da se isprazni deo tribina zbog nekoliko ubačenih semenki i jedne prazne plastične flaše od 0,2 litre što se jasno vidi na snimku. Odgovorno tvrdimo da nije ubačen nijedan upaljač, novčić bilo kakav grubi predmet i da ga je bilo sudija je trebalo da ga donese za zapisnički sto kao dokaz.

Detalj sa ranije utakmice sa Rudarom Printskrin: Youtube/RK Rudar

Deo tribine koji je ispražnjen je predviđen za dve uprave, sponzore i predstavnike lokalne samouprave i broji oko 80 sedećih mesta. U tom delu su sedela dva gradonačelnika sa njihovim saradnicima, gospodin Nihat Biševac i Saša Pavlov koji su bez ikakvog razloga isterani sa tribina. Mišljenja smo da je par (Kovač i Milosavljević) koji je sudio na utakmici u nekoliko navrata gubio kontrolu.

Neshvatljivo je da se u pojedinim momentima prekida utakmica samo što golmanu smeta navijač koji pomera zaštitnu mrežu, koji je na tri metra visine od njega i iza zaštitne ograde što se jasno vidi na snimku. Neshvatljivo je da sudije traže publici da sedi, što je van svih pravila, publika ima pravo da stoji, navija, burno reaguje u granicama dozvoljenog i to utakmici daje čar. Takve sudijske odluke su dodatno iritirale publiku koja je bila i više nego korektna. Imali smo osećaj u svim nepotrebnim prekidima da se demonstrira nekakva sila bez ikakvog povoda i da to sudije rade jer nisu spremne da se izbore sa pritiskom navijača u momentu kada je domaći tim uhvatio priključak.

Treba napomenuti vrlo profesionalan rad delegata i kontrolora koji su u momentima jedne konfuzne odluke sudije odreogovali izuzetno smireno i sportski. U prilog poštovanja svih aktera, sudija, saveza govori činjenica da čitavo rukovodstvo Novog Pazara, igrači, trener nisu dobili niti opomenu u momentu prekida i da je to ponajviša zasluga uprave koja nije želela nijedan incident u kome bi domaći tim bio kažnjen. Umeli smo da gubimo i vaznije utakmice, ispadamo iz lige ali smo uvek bili dostojanstveni i kada smo ispadali iz lige na domaćem parketu pred punom halom i kada smo slavili ulazak u Super ligu. Ovakve utakmice su potrebne Srbiji, srpskom rukometu, naš cilj je plej-of želimo da pred punim Pendikom pomognemo oporavku srpskog rukometa.

Novi Pazar je najbolji primer suživota i tolerancije, u klubu imamo devet igrača srpske nacionalnosti i takva hetogerenost je naša prednost u odnosu na sve klubove. Jedini cilj uprave jeste da vratimo rukomet tamo gde mu je mesto. Pune tribine Pendika su dovoljni pokazatelj da idemo ka tom cilju i zato želimo da Novi Pazar bude partner u svim nastojanjima da rukomet dobije ono što mu pripada”.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.