17. Oktobar 2018

Ko bije bošnjačku djecu a za to ne odgovara? Slučaj maloljetnih dječaka iz Tutina idalje bez raspleta. Čak ni zvaničnih saopćenja policije i tužilaštva.

Do ovog trenutka nikakvih saopćenja ni tužilaštva ni policije o tome ko su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pretukli dva maloljetna dječaka Čalaković Sanela i Džudžević Adema iz Tutina, a kamoli o tome koje će mjere poduzeti pogotovo jer se radi o policajcima i komandiru koji je, prema svjedočenjima učestvovao u torturi nad šesnaestogodišnjacima. Mladići iz tutinskih sela Vrba i Špiljani tvrde da su ih pripadnici granične policije presreli u šumi dok si išli po stoku koja je bila na ispaši.

Tortura i prije i pred komandirom, dva i po sata užasa nad djecom. Imena policajaca ne znaju, ali kažu da se radi o pripadnicima Granične policije Prijepolje. Dječacima zaprijetili, uhvate li ih još jednom prebit će ih.

U Tutinu zatražili ljekarsku pomoć za šta postoji i izvještaj, kao i policijski. Međutim, od petka navečer nikakvih reakcija nadležnih.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles