Islamofobi grizu svoje prste od muke kad god se kaže bitno je biti Bošnjak

0
0

b_615_0_16777215_00_images_slike_SLIKA_BOSNJACIBiH – Ovih dana ponovo smo se uvjerili koliko je islamofobični lobi u Bosni i Hercegovini jak i koliko ti ljudi udruženo i dosljedno rade protiv Bošnjaka muslimana i islama. Naime, islamofobi su prosuli sav svoj otrov na nas i to zbog jedne obične video poruke o popisu stanovništva koju su snimili i objavili aktivisti OKC „ Gradačac”.

U razgovoru sa omladinom iz OKC „ Gradačac” doznali smo da je na njih ovih dana vršen strahovit pritisak. Desetine novinarskih ekipa je cijeli dan zvalo predsjednika OKC „ Gradačac”, Nisada Drndića. Najžešći su bili oni iz Republike Srpskea ništa blaži nisu bili ni novinari FTV-a, Avaza i još nekih federalnih medija. Spomenuti novinari napali su aktiviste OKC „ Gradačac” da su ugrozili prava djece, naročito im je zasmetalo što se djeca izjašnjavaju kao Bošnjaci, jer to je, po njima, dovoljan razlog da se izazovu nacionalne tenzije u državi. Kakao je licemjerno i opasno postavljanje ovakvih teza. Dakle, sam čin izjašnjavanja kao Bošnjak za islamofobične novinare je izazivanje nacionalne mržnje. Ovakve optužbe mogu padati samo po leđima nas Bošnjaka. Navedeni mediji jučer su posebnu pažnju posvetili optužbama na račun OKC „ Gradačac” da svojom videom porukom izazivaju mržnju. Kako je moguće da se samo izražavanje ljubavi prema svom nacionalnom identitetu predstavi kao čin širenja mržnje? U Republici Srpskoj svi, od najmanjeg do najstarijeg Srbina, svojataju i srpskim proglašavaju čak i zrak, sve je srpsko, pa niko nikada ne kaže da izazivaju mržnju.Također, aktivisti OKC „ Gradačac” ozbiljno su kritizirani što djevojčice u video poruci nose mahrame na glavama. Očito je da se ovakvim kritikama želi reći da su i djevojčice sa mahramama a glavama potencijalna opasnost za izazivanje nacionalnih tenzija u BiH. Naravno, uz set postavljenih uvredljivih pitanja novinari su obavijestili aktiviste OKC „ Gradačac” da će ih obdusmeni tužiti za povredu prava djece.

Islamofobične snage su na ovom slučaju pokazale svoje namjere i odlučnost. Treba napomenuti da se ti isti islamofobi nisu ovako sjatili i udružili protiv Srba iz Bratunca i njihovog prazničnog orgijanja uz pjesme u kojima s uživnjem i podvriskivanjem najavljuju činjenje novog genocida nad Bošnjacima. Ovim opsežnim napadom na OKC „ Gradačac” želi se poslati poruka svim Bošnjacima šta ih čeka ako se drznu i ponosno stanu iza svog nacionalnog imena. Nažalost, prema našim saznanjima aktivisti OKC „ Gradačac” dobili su brojne kritike od pojedinih Bošnjaka, koji su se prepali islamofoba i njihove kampanje pa su ih, onako „ prijateljski”, posavjetovali da su trebali mudrije postupiti. To je dokaz da su islamofobi uspjeli zastrašiti dobar dio Bošnjaka svojim napadom na OKC „ Gradačac”. Sve nam ovo govori zašto je bitno biti Bošnjak, zašto je krajnje vrijeme da riješimo to pitanje. Budimo svjesni svog nacionalnog identiteta kao što su ga svjesni naši neprijatelji!

(saff.ba)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.