16. Oktobar 2018

Sjećaš li se, moj narode, devedesetih godina kad su nam savjetovali “prodaj stoku kupi oružje”, a to je najviše govorio onaj ko je prvi pobjegao preko granice. Sulejman Ugljanin je prvo podijelio određenu količinu oružja sandžačkim Bošnjacima, da bi ih kasnije prokazao, predao spisak vlastima i pobjegao za Tursku kad je bilo najteže, ostavljajući narod u batinama. Jedne su tadašnje vlasti batinali, druge zauvijek učinili invalidima, a neki su od muke izdahnuli. Zar te nije strah Ugljaninu majčinih suza koje su za svojom djecom plakale?

 Danas, nakon 30 godina, isti Bošnjaci imaju vlast u Sandžaku i isti uzrokuju roditeljski plač, ali samo malo profinjenije, dovodeći omladinu u situaciju da mora napuštati svoje ognjište. I opet roditelji suze liju, pate i umiru od zelje da ugledaju i zagrle svoju djecu. Mnogi su umrli u toj želji, a da to nisu doživjeli.

Za šta to vlast sandžačka slavi 10 godina uspjeha? Za 30 godina vlasti ni 50% sandžačkih ulica nije asvaltirano, a u 21 vjeku živimo. To je zato što se samo pred izbore asfaltiralo i time kupovalo ljudsko dostojanstvo. Zar ćemo, braćo, čekati da nam se, u narednom periodu, putevi asfaltiraju samo od našeg novca. Zašto ova vlast ništa bolje nije znala izgraditi od Staračkog doma? Kako smo mogli dopustiti da se ovako grozna i po narod ponižavajuća politika vodila 30 godina? 

Zaustavimo dalje prevare, izdaje i poniženja, već na ovim izborima, udružimo se u borbi za spas ljudskog dostojanstva, pobijedimo bijedu istinom, dobrom i istinskim kvalitetom. Glasamo, ovog puta, za dokazano sposobne! Budimo dio pobjedničkog tima, pobjedničke strane dajući narodu bolju šansu u izboru – (2.) Matica bošnjačka i akademik Muamer Zukorlić – Muftija, za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo. Budimo sa onima koji Zemljom znaju hoditi samo ponosno, časno i uzdignuta čela.

 

autor: Asmir Bihorac

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles