30. Januar 2011

Tutin – Izgradnja vodovoda u Tutinu, koja je počela 2009. godine, biće nastavljena i u 2011, kada je planiran i završetak izgradnje objekta za smještaj pogona i uređaja za preradu sirove vode.

Tokom 2009 i 2010. godine, privredno društvo “Inženjering plus projekt” je izvršilo uslugu stručnog nadzora u okviru realizacije tog projekta. U ovoj fazi realizacije izvršeno je kompletno polaganje trase gravitacionog cevovoda, od duktilnih cijevi, čiji je prečnik 400 mm, a ukupna dužina položenog cjevovoda L= 5.820.00 m`.

– Izvršena je i kompletna rekonstrukcija sa dogradnjom postojećih kaptažnih građevina, sa uređenjem vodotoka reke Vidrenjak koja se nalazi u zoni izvorišta, odnosno izgrađen je pristupni put i armirano-betonski most, kojim se obezbjeđuje pristup i redovno održavanje predmetnog sistema za vodosnabdijevanje – navode u firmi “Inženjering plus projekt” .

Radove na realizaciji projekta finansirala je Republika Srbija, sredstvima Ministarstva za Nacionalni investicioni plan i opština Tutin, uz donatorsku pomoć agencije za međunarodnu saradnju TIKA.

Radove na polaganju cjevovoda i izgradnji gravitacionog sistema izvelo je specijalizovano
privredno društvo za hidrotehničke radove “Komgradnja” Beograd, a radove na rekonstrukciji, dogradnji i povezivanju kaptažnih građevina privredno društvo “Beonant” Beograd.

Izvor: EKapija.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles