3. Novembar 2016

7

Na međunarodnom Halal forumu koji se od 2. do 4. novembra održava u Opatiji, pod nazivom World Halal Day, u organizaciji Agencije za seritificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj, na dosada tri održana panela, učestvovalo je 17 izlagača – predstavnika organizacija koje se bave Halal standardizacijom, te preko 600 učesnika predstavnika firmi korisnika Halal sertifikata iz cijelog svijeta.

Kako od korisnika Halal sertifikata, tako i od organizacija za Halal standarde pokrenuta je inicijativa za stvaranje svjetske Halal krovne organizacije koja bi okupila sve dosadašnje organizacije iz cijelog svijeta koje se bave izdavanjem Halal sertifikata, a kojih danas u svijetu ima preko 4000.

Ideja je unificirati standarde za Halal sertificiranje, te izrada jedinstvenog logotipa u svijetu koji bi simbolizirao Halal proizvode i usluge.

Ideja je prihvaćena obostrano. Do kraja WHD-a održat će se još pet panela. Zatvaranje skupa predvođeno je sutra, 4. 11. 2016. kada se očekuje sublimiranje svih dosadašnjih inicijativa.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles