2. Novembar 2013

Srbija, Turska – Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić rekao je u Kraljevu da Vlada Srbije neće prihvatiti donaciju turske vlade od 10 miliona eura za završetak radova na aerodromu Morava kod Kraljeva, jer ta donacija Srbiji nije potrebna.

On je rekao da je Vlada Turske tražila 28 miliona eura da kompletno završi posao, od čega bi oni donirali 10 miliona, a 18 miliona eura Vlada Srbije.

Ilić je naveo da je prethodna vlada ostavila “neke neraščišćene poslove i potpisane specifične ugovore” oko aerodroma Morava kod Kraljeva.

On je rekao da je Turska dala donaciju od 10 miliona evra, uz uslov da oni izvedu kompletne radove za 28 miliona evra.

“Zašto bismo mi uzimali njihovu donaciju kada naši građevinari mogu za 18 miliona eura da urade isti taj posao? Bolje da damo izvođačima radova iz ovog kraja Srbije da urade posao za 18 miliona eura nego nekoj Turskoj firmi”, rekao je Ilić prilikom obilaska radova na izgradnji socijalnih stanova u Kraljevu.

“Tako da ćemo se mi vrlo brzo zahvaliti Vladi Turske na donaciji i početi sami na drugi način da realizujemo radove na produženju i proširenju piste aerodroma Morava”, dodao je Ilić.

On je rekao da je sve spremno za izgradnju kargo centra i nadogradnju piste civilnog aerodroma Morava, a da će investitori biti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Tanjug)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles