29. Novembar 2018

 

Islamska Zajednica i Kulturni Centar Bosnjaka Plava i Gusinja u New Yorku  osuđuje izjavu narodnog poslanika Enisa Imamovića u Skupštini R. Srbije u kojem je navodno zamoljen od strane dijaspore da iznosi neistine na račun Islamske zajednice u Srbiji i na račun narodnog poslanika akademika Muamera Zukorlica. 

Bošnjačka dijaspora u NY je otvorila vrata Enisu Imamoviću nakon sto je dobila informacije da je diskriminisan u SDA stranci zbog njegove težnje ka pomirenju i ujedinjenju Islamske zajednice, kao podrška i potpora u slučaju da na tom putu bude finansijski i materijalno ugrožen.

Naime, u tom cilju je vise puta ugošćen u New Yorku, gdje je pred drugim ljudima vise puta isticao da se bori za vraćanje jedinstva Islamske zajednice i da jako puno poštuje Muftiju Zukorlica i da bi licno volio da se dvije političke opcije pomire i ujedine snage.

Bošnjačka dijaspora u NY podržava isključivo istinske borce za prava muslimana, Bosnjaka i Sandzaka, koji podržavaju Islamsku zajednicu u Srbiji kao dio Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, koji ne krše data obećanja i ne odvajaju muslimane Sandzaka od njene matice u Sarajevu, stavljajući je pod kontrolu Beograda.

 

Odbor Islamske Zajednice I Kulturnog Centra Plav Gusinje u New Yorku

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles