I Sjenica dobija fakultet

10
182

https://www.youtube.com/watch?v=uA2Uabx1Amk

Novi Pazar – Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić smatra da će opština Sjenica prenošenjem prava na korištenje placa i zgrade za potrebe Poljoprivrednog fakulteta značajno pomoći ovoj ustanovi da preseli departman za poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu tehnologiju.

On je radiju Sto plus rekao da će se ovaj departman u Sjenici prostirati na oko 3.500 kvadradnih metara, a da je u planu pored prostora za nastavu i izgradnja studentskog doma.

“Omogućeni su nam uslovi da daljom dogradnjom i obezbjezbeđivanjem donacija u Sjenici oragnizujemo nastavu na departmanu za poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu tehnologiju. Dakle, postoje uslovi da u Sjenici preselimo ovaj departman, rekao je Kostić.

Predsjednik Skupštine opštine Sjenica Mustafa Baltić vjeruje da će otvaranje ovog departmana označiti  period kvalitetnijeg razvoja opštine i sveopšti boljitak.

(radio100+)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

 1. E kuku nama,

  U Varosi 3 fakulteta, u Sjenici se otvara, valjalo bi jedan otvoriti I u Aljinovicima.

  Jadno ti je nase obrazovanje. No dobro ljudi neka studiraju gde god hoce na kraju ce se ipak svesti na to da li znas da radis svoj posao ili ne.

 2. U Karajukice Bunare bit ce postavljena rampa za ispracaj Raketa na Mars . Prvi putnik Turkovic Muriz
  U Ursule bit ce sagradjen zoloski vrt najveci u Evropi . Direktor Hazbo Mujevic
  Prvi studenti Hazbo i Muriz

 3. Mislim da je to jako dobra ideja. Taj fakultet treba da specijalizira razvoj onih sirovina koji se već nalaze na Pešteru, stočarstvo, mlekarstvo…
  Apsurdno je da se od mleka pravi samo nekoliko proizvoda.
  I dok Francuzi prave više od 500 vrsta sireva, na Pešteru sjenički sir, koji je ustavri feta sir, najprimitivniji sir koji prave i u Bugarsko, Grčkoj…
  Nema problema, to je dobar sir, ali kada bi osvojili proizvodnju još samo Mozzarela sira, bez koga ni jedna pizza nije prava pizza, imali bi ogromno tržište i mnogo bolju cenu.
  Osim pizza, to je odličan sir za hladne i tople sendviče, salate, gratinirane francuske supe od luka (zapeče se kora hleba sa sirom odozgo), sirburgere, zapečen sir na steikovima…
  Radi se o tome što je mlečni proizvod obavezan uz svaki obrok zbog belančevina i kalcijuma, i jedan je od četiri stuba, takozvani “četvorougaoni obrok”.
  Mora imati (1) skrobne ugljene hidrate, energetske materije (hleb, krompir, pirinač, kačamak…), (2) meso, riba…, gradivne materije, (3) složene ugljene hidrate (voće, povrće, salate…) vitamini i minerali – zaštitne materije i (4) pomenuti mlečni proizvodi.
  Uzgred, vi tamo u Sandžaku se izuzetno loše i nezdravo hranite.
  Bujrum, ljutite se koliko god hoćete.
  To je nauka o ishrani a nauku nije briga da li se neko slaže sa njom ili ne.

   • Ostao sam nedorečen.
    Lako je reći da se Sandžaklije loše i nezdravo hrani. Pitanje je kako se hraniti dobro i zdravo?
    Treba da se hrane kao Kanađani.
    S obzirom da je Sandžak predviđen da, ako Bog da, bude trening centar budućih Kanađana, ugostitelja koje će naša porodična firma Rebronjin Western, kanadska agencija za zapošljavanje ugistitelja u Kanadi, sa sedištem u Novim Banovcima (predstavništvo za sve zemlje zapadnog Balkana), kao prvom regionalnom i regrutnom centru (biće kasnije i u Novom Pazaru drugi regrutni centar) vršiti regrutovanje i selekciju, a njihove podatke slati u banku podataka u Kanadi, gde će se poslodavci takmičiti ko da bolju ponudu, Novi Pazar i ceo Sandžak su predviđeni da budu trening centri u trajanju od tri meseca. To će sve biti u mnogim hotelima jer je ideja, da kao u Kanadi, oni u hotelu stanuju a u restoranima rade.
    E, u tim i takvim Rebronjinim Westernom, reginalnim trening centrima, svi će moći da se hrane bezbednom hranom, zdravom, ukusnom, jeftinom i za vlasnike profitabilnom hranom.
    Ustvari, ceo Sandžak će biti jedna velika fabrika hrane (za ugostiteljstvo i turizam zemalja zapadnog Balkana, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku…) i kadrova za Kanadu (a iz Kanade, opet preko naše agencije), za UA Emirate, Qatar, Bahrain i Kraljevinu Saudijsku Arabiju. Isto tako i jak tristički centar (uglavnom zdravstveni turizam za našu dijasporu iz Amerike, Kanade i Evrope, devizne penzinere) ali i industrije iz te oblasti (dovešću, ako Bog da, nekoliko turskih firmi koje prizvode hotelsku, restoransku i kuhinjsku tehnologiju.
    Očekujem punu podršku svih, a naročito BDZ, Interancionalnog univerziteta i vakufa.
    Ne očekujem, niti tražim pomoć od ovih Rasimoci i Suljovih satrapa. Sa njima ni merhaba, ni kahvu, ama baš ništa. Naljet ih bilo.
    A za vašu infomaciju, uskoro potpisujem ugovor o strateškom partnersvu sa Ministarstvom odbarane o preuzimanju njihovih objekata, hotela Bristol u Beogradu, hotela Breza u Vrnjačkoj Banji i hotele na Tari, kao i neke reprezentativne objekte u Karađorđevu, lovištu zatvorenog tipa.
    A do kraja godine i sa Minisarstvom za privredu, o preuzimanju svih neprivatizovanih objekata u Srbiji.
    Svi ti objekti će biti modernizovani i radiće pod brendom Rebronjin Wester, kao trening centri, po principu podele profita sa državom od smeštaja, hrane i pića (ne i školarine).
    Podrazumeva se da ću uključiti maksimalno sve što se proizvodi u Sandžaku a, videćete, samo fabrika za proizvodnju mantija će biti toliko da će više haira imati nego od nekadašnje TK “Raška” ili od onih što prizvode farmerice.
    A ko mi u Sandžaku ne bude pomagao u tome, žaliću se lično Muftiji pa neka on vidi šta da radi sa njima.
    Od Vučića ću dobiti podršku što se Srbije tiče.
    Tu nema problema.

   • Da, a u Srbiji i Crnoj Gori Sandžak kao dragulj, mala Švajcarska, najbolji ugostitelji na svetu, pride i najlepši.
    Nije smešno, u ugostiteljstvu je jedna od najvažnijih stvari lep izgled (personality).
    Sjuardi i stjuardese u avionima a mi u hotelima.
    (Kad pomenuh avione, da nas neki ludaci nebi obarali).
    Umesto najnerazvijenijeg područja, najrazvijeniji region.
    Evropa regiona – mostova spajanja a ne zidova razdvajanja.

  • I? Sutra te neko pita gde si zavrsio fakultet a ti kazes-u Sjenici!!! Leleeeee! A onda poceti po selima-Duga Poljana, Stavalj, Ugao… Koje ce znanje tu da se prosipa.

   • A šta ako taj fakultet tesno sarađuje sa budućim Sandžak fakultetom za menadžment u ugostiteljstvu pri Internacionalnom univerzitetu?
    Poljoprivreda su sirovine, ugostiteljstvo je fabrika restoranske hrane (bićemo prvi koji uvodi industrijski način proizvodnje) a turizam su kupci te hrane, gde god se nalaze hoteli.
    Za vašu infomaciju, jedna kanadska restoranska kompanija (zove se Tim Horton), sa više od 4.000 restorana u Kanadi i Americi, je započela osvajanje UA Emirata i drugih država u tom regionu, sa već desetinu restorana. Oni svu hranu dobijaju iz Kanade (polupripremljenu i zamrznutu) a samo mleko i mlečne proizvode kupuju u Emiratima.
    Budite uvereni da će jednoga dana, ako Bog da, hladnjače pune restoranske hrane krstariti ne samo zemljama zapadnog Balkana, nego i Evrope, sa reklamnom porukom velikog formata (bilbordi):
    “Stiže Sandžak Halal hrana”, pa onda spisak hotela koje snabdevamo, da im pravimo reklamu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.