14. Mart 2013

Neki ljudi koriste društvene mreže radi zabave, neki da bi bili u trendu, neki da bi videli voljene koji su daleko, ali činjenica je da malo ko nema profil na Facebook-u ili Twitteru.

Kako društvene mreže omogućavaju klik na “lajk” čime korisnik objavljuje da mu se nešto dopada, Džejk Benks misli da nas to ograničava u iskazivanju svog mišljenja, jer postoji samo jedna – pozitivna strana. Zato je Džejk osmislio aplikaciju nazvanu “Hater”.

“To je moj odgovor na sve što se dješava na društvenim mrežama, jer jedino što sada možete da učinite je da lajkujete. Ne želim da se pretvaram da sam nešto što nisam, želim da budem iskren i da kažem “zaglavio sam se u saobraćaju i mrzim to!””, kaže Benks.

Aplikacija “hejter” za iPhone izašla je u petak, dok će za uređaje koji koriste Android biti dostupna u sledećih nekoliko mjeseci. Na ideju da napravi ovu aplikaciju Džejk je došao posmatrajući društvene mreže i razmišljajući šta tu nedostaje. Kada je pre šest mjeseci shvatio da je “hejter” odgovor na pitanje, prodao je svoju firmu u posvijetio se pravljenju ove aplikacije.

Aplikacija funkcioniše krajnje jednostavno. Naime, korisnik može da postavi fotografiju onoga što ne voli, uz to napiše naslov i kratak opis fotografije. Zatim drugi korisnici “hejtera” mogu da komentarišu ovu sliku ili jednostavno kliknu na palac okrenut na dole i obaveste da im se to ne sviđa. Hejter takođe omogućava korisnicima da ogovaraju svoje prijatelje, tačnije, možete preuzeti fotografije sa drugih internet stranica i objaviti ih anonimno pomoću opcije “alter ego”.

Benks je ovo jednostavno objasnio: “Na primjer, sedite na poslu nakon što ste već radili 12 sati, i na Facebook-u vidite slike vaših prijatelja iz srednje škole koji su na trećem godišnjem odmoru ovog mjeseca. Sada ih možete “hejtovati” koliko god želite!”

(Svetplus)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles