9. Oktobar 2018

Na našu redakciju je stiglo pismo koje objavljujemo u cjelosti:

Poštovani predstavnici medija,

Ovim putem želimo da obavijestimo javnost šta se dešavalo u ulici Dubrovočka 407 – Sabirni krak 6, ispod OŠ Avdo Međedovića u Selakovcu. Kada su bili lokalni izbori 2012. godine počelo je asfaltiranje svih ulica koji su u blizini pomenute škole, tako da smo se mi mještani koji se nalazimo tačno ispod škole nadali da će kako je bilo po planu asfaltirati i našu ulicu, počelo je asfaltiranje jedne po jedne ulice. Rečeno nam je da odradimo projekat za našu ulicu, što smo mi mještani platili od naših para i predali uredno kako bi i mi dobili asfalt. Međutim došli su bageri i počelo je asfaltiranje ulice ispod škole, ali ne i naše.  Kako su se približavali izbori sve su se sporije odvijali radovi. U Selakovcu je Muftija Muamer Zukorlić odnio ubjedljivu pobjedu na izborima.

Poslije izbora, jednog dana se u našoj ulici pojavio gospodin Nihad Hasanović iz Gradske uprave, koji je na upit građana zašto se ne nastave radovi rekao sljedeće: “Pošto ste glasali svi Muftiju, neka sad on dođe i neka vam je asfaltira”. Pomislili smo da je to neka šala. Prvo su nam uzeli novac, sada nas ucjenjuju za glasove. Ubrzo smo shvatili da je bio ozbiljan kada je naredio bageristima i ostalima da mašine napuste ulicu i da je završeno asfaltiranje. Bili smo jako razočarani i do dan danas naša ulica je ostala bez asfalta. Ona je jedna od najprometnih ulica koja se nalazi u blizini škole i veliki broj djece prolazi tom ulicom kao i vozila. Mještani ove ulice su jako ljuti na vlast u Novom Pazaru i vrlo vjerno i dalje glasaju Muftiju na izborima, kao i većina mještana naselja Selakovac.

S poštovanjem

mjestani ulice 407 – sabirni krak 6 – Selakovac – Novi Pazar

 

Muftija se odazvao – Asfaltirat ćemo puteve gdje su građani diskriminirani!

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles