10. April 2018

Iako kroz Pljevlja protiču tri rijeke, građani najsjevernije crnogorske opštine mjesecima su bez vode za piće već tri mjeseca zbog dotrajale vodovodne infrastrukture.

Kako su kazali nadležni za RTCG, problem se trajno ne može riješiti dok se ne izgrade nova postrojenja.

Građani Pljevalja tako već tri mjeseca vodu iz česme koriste samo za tehničku upotrebu. Mještani kažu da se snalaze, kupuju flaširanu vodu ili donose sa izvorišta.

Pljevlja imaju postrojenje za prečišćavanje vode, ali nije predviđeno da prečišćavanje jezerske vode.

“Zbog gubitaka na distributivnoj mreži, koji je i do 70 odsto zbog starijh cijevi, prinuđeni smo da koristimo vodu sa jezera Otilovići”, kazao je direktor Vodovoda Pljevlja Čedo Gosipić.

On navodi da je jedino rješenje rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje vode i izgradnja novih, projekat je izrađen, a za njegovu realizaciju je potrebno oko šest miliona eura.

Na realizaciju tog projekta Pljevljaci bi mogli da sačekaju, bar još godinu.

Zapanjujući je podatak da je voda sa pljevaljskog vodovoda Pliješ bila ispravna nešto manje od dvadesetak dana prethodnih skoro pet mjeseci.

Voda sa Pliješa zamutila se 18. novembra prošle godine i bila je do danas ispravna samo od 15. januara do 4. februara.

Vrijednosti mutnoće vode sa preostala dva vodovoda Breznica i Pliješ opadaju i minimalno prelaze Zakonom dozvoljene granice vrijednosti mutnoće, ali još uvijek voda sa tih vodovoda nije za piće.

(Rtcg)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles