Gradska uprava poziva građane da iskoriste popust za legalizaciju koji traje do 30. juna

0
6

Novi Pazar – Odjeljenje za urbanizam Gradske uprave grada Novog Pazara, obaveijestilo je građane, koji su podnijeli zahtjev za naknadno izdavanje građevinske dozvole u postupku legalizacije, da na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, imaju pravo na umanjenje naknade do 30. juna 2012. godine. Poslije ovog datuma naknade su neuporedivo veće.

Popusti koje građani mogu ostvariti su 99% za svakih 25 m2 po članu porodičnog domaćinstva za stambene objekte i stanove do 100 kvadratnih metara. Ovaj popust ne ostvaruju lica čiji su objekti izgrađeni u ekstra i prvoj zoni, i koji posjeduju drugu nepokretnost na teritoriji grada Novog Pazara.

Na drugih 100 kvadratnih metara ostvaruju se popust od 60%, dok za preostalu površinu koja prelazi 200 metara kvadratnih ostvaruju se dodatni popust od 10% predviđen Odlukom.

Za objekte izgrađene u ekstra i prvoj zoni, poslovne objekte kao i lica koja posjeduju drugu nepokretnost ostvaruju popust od 30%.

Za sve dodatne informaciju građani se mogu javiti Odeljenju za urbanizam i izgradnju na I-spratu Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara (kancelarija br.21.) ili na telefon 020/313- 644(lokal 110-113)

Izvor: NoviPazar.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.