24. Maj 2018

20428101725b065d7a4e69f875011403 w640

Američka Vekson grupa zainteresovana je da gradi preostale dvije dionice auto-puta od Mateševa – Andrijevica – Boljare, nezvanično saznaje Pobjeda.

Memorandum o saradnji sa Vladom Crne Gore trebalo bi, da bude potpisan uskoro. Uslovi koje najavljuje ova američka grupa su bolji od do sada ponuđenih za ovaj projekat.

Vekson grupa izrazila je interes za ostvarivanje potencijalne saradnje sa Vladom Crne Gore na sprovođenju projekata i aktivnosti vezanih za doprinos unapređenju infrastrukture, usluga i ekonomskog rasta Crne Gore, prenosi CDM.

Finansiranje bi bilo bazirano na donaciji, dodjeljivanjem svih potrebnih resursa za sprovođenje radova predloženih od strane Vlade Crne Gore, sa obavezom sprovođenja svih odobrenih projekata u datom vremenskom periodu i okviru dodijeljenog budžeta.

Vlada je krajem marta ove godine potpisala Memorandum o razumijevanju sa kineskom kompanijom CRBC i saradnji za projekat gradnje autoputa Bar-Boljare na principima privatno-javnog partnerstva.

Tada je saopšteno da su Eksim banka i CRBC, prema riječima njihovih predstavnika, spremne da učestvuju u nastavku gradnje auto-puta kroz Crnu Goru, odnosno u realizaciji druge dvije dionice i to odmah nakon završetka prioritetne.

(pobjeda/cdm)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles