3. Februar 2018

Gradsko vijeće grada Novog Pazara donijelo je odluku kojom je smanjena cijena gradskog prijevoza u svim zonama u gradu i od 1. februara mjesečne karte su duplo jeftinije u odnosu na prethodni period. Građani Novog Pazara su pozdravili ovakav potez predstavnika grada.

Novac za gradski prijevoz sastavni je dio redovnih izdataka velikog dijela građana kako penzionera i radnika, tako i učenika koji svakodnevno putuju iz gradskih i prigradskih mjesta.
Bez obzira da li putuju do Deževe, Izbica, Kruševačkog mosta ili do neke destinacije u drugoj i prvoj gradskoj zoni, cijena mjesečne karta za sve pravce je ista 1500 dinara.

“ Na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara, gospodina Nihata Biševca, poslije dugih pregovora sa prevoznikom u Novom Pazaru, svi građani Novog Pazara koji imaju prebivalište u gradu imaju mogućnost da kupe mjesečnu kartu za javni saobraćaj u gradskom i prigradskom naselju po cijeni nižoj za 50 % od standardne. Ovo je veoma važno s obzirom na finansijsku situaciju građana, ali je ovo važno i zbog rasterećenja saobraćaja “, rekao je načelnik Gradske uprave, Almir Leković.

S obzirom da ova odluka važi od 1. februara građani su već zaintersoavni da nabave jeftinije mjesečne karte. Očekevanja su da će ovo povećati broj onih koji koriste usluge Sandžaktransa i da će građani, pogotovu u prigradskom naselju lako završavati životne obaveze.

Razvoj gradskog saobraćaja neophodan je sa procesom urba

(Rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles