Grad Novi Pazar nastavlja kršiti Zakon o javnim preduzećima

0
3

Skupština Novog Pazara raspisala je konkurse za izbor direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta i “Gradske toplane”, ali ne i Parking servisa, čiji je direktor u vd statusu pune četiri godine, saznaje radio Sto plus.

Pravo prijave na raspisane konkurse imaju punoletne, visokoobrazovane osobe, sa najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, a tri na poslovima povezanim sa poslovima javnog preduzeća za koje konkurišu.

Pored toga, kandidati moraju poznavati korporativno upravljanje i imati radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, a ne smeju biti članovi političke partije, niti osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Konkursi su objavljeni u Službenom glasniku Republike Srbije i na zvaničnom sajtu Novog Pazara 20. decembra i traju 30 dana.

Vršilac dužnosti direktora Gradske toplane je Vladimir Marinković, a JP za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović.

Za razliku od ova dva javna preduzeća, Skupština Novog Pazara već četiri godine ne raspisuje konkurs za izbor direktora Parking servisa, na čijem čelu je od osnivanja 2015. godine, kao vršilac dužnosti direktora, Armin Mehović, čime se direktno krši Zakon o javnim preduzećima.

Naime, članom 52 Zakona o javnim preduzećima propisano je da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine i da isto lice ne može biti dva puta imenovano za vršioca dužnosti direktora.

Umesto da raspiše konkurs, Skupština Novog Pazara je na poslednjoj sednici Mehoviću dodelila još jedan mandat vršioca dužnosti direktora Parking servisa. 

izvor: radiostoplus

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.