Gosti iz Turske za 552. rođendan

0
14

Novi Pazar – Povodom 552. Rođendana Novog Pazara stigao je veliki broj gostiju.

Delegacija Republike Turske, koja u našem gradu boravi povodom 20.aprila , Dana Novog Pazara, sastala se sa gradonačelnikom, dr Mehom Mahmutovićem, pomoćnikom gradonačelnika zaduženim za međunarodnu saradnju Farukom Suljevićem I članom Gradskog veća Jusufom Mujezinovićem.

Višečlanu delegaciju činili su: potpredsednik opštine Pendik Remzi Šeker, predsjednik udruženja „Prijatelji Sandžaka’’ Salih Akgul, direktor Tek Rumeli televizije Atila Bajkal, predsjednik Rumeli federacije, koja predstavlja federaciju 67 udruženja građana poreklom sa Balkana Ajhan Bolukbaši, predsjednik društva „Pendik’’ Adem Gulsunaj, kao i Bekir Hadžifejzović, Muzafer Guneš, Hasan Oksit, Burak Gulsunaj, Melih Ata, Hasan Adria, Mahija i Habib Čilerdžić.

Svi oni su ličnim i udruženim angažovanjem doprineli promovisanju Novog Pazara u Republici Turskoj, jeri h kako kažu motiviše nostalgija i privrđenost korenima. Reč je naime, o ljudima koji su poreklom sa područja Sandžaka i Novog Pazara.

Predsednik udruženja „Prijatelji Sandžaka“ Salih Akgul istakao je cilj njihovog djelovanja da pod jednim krovom okupe sve uspješne ljude sa Balkana, koje vežu ista tradicija, komšijski i prijateljski odnosi, odnosi saradnje.

’’Ta nagrada za mene uopšte nije iznenađenje. Riječ je o čoveku koji ima viziju i kome će udruđenje čiji sam predsjednik, ali i mnogi drugi ugledni pojedinci i organizacije iz Turske, kao i do sada , pa i intenzivnije dati podršku u radu. Imamo zajednički cilj, i danas smo se ovde okupili da vam čestitamo vađan datum, ali i da podržimo inicijativu Mahmutovića da već ostvarenu kulturnu saradnju proširimo i na polje ekonomske saradnje“ kazao je Akgul.

Opština Pendik u Istanbulu prva je sa kojom je grad Novi Pazar počeo saradnju, kada je reč o turskim opštinama I gradovima. Potpredsjednik opštine Pendik Remzi Šeker pre dve godine dobio je plaketu grada Novog Pazara, a onje nakon današnjeg prijema rekao da je do sada mnogo puta boravio u Novom Pazaru te da se u njemu osjeća kao domaćin.

Gosti nisu skrivali zadovoljstvo a ni emocije što se danas nalaze u Novom Pazaru I zajedno sa njegovim građanima slave rođendan grada

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović gostima je uručio Sidžile kadiej kaze Novi Pazar za koje  ističe da su najznačajniji pisani dokument iz ovog kraja, rekavši da je njegova želja da ove knjige dobiju oni koji znaju I poštuju to odakle su, kako bi se u svakom trenutku sećali svojih korena.

Gosti iz Turske istakli su zainteresovanost investitora te zemlje da ulažu na području Novog Pazara, Sandžaka i čitave Srbije, obećavši gradonačelniku javno da će prva velika investicija „ s razlogom ići prema Novom Pazaru“.

Grad Novi Pazar je bratski grad desetak opština i gradova u Republici Turskoj.

(Rtv NP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.