18. Maj 2012

Sjeverni Sandžak -U Srbiji nema pojeftinjenja goriva iako pada cena nafte na svetskom tržištu, što je jedan od najznačajnijih faktora za određivanje cena naftnih derivata.

Domaći naftaši, koji kažu da će cene goriva kod njih u narednom periodu mirovati, objašnjavaju da slabljenje dinara u odnosu na evro i jačanje dolara sprečava da dođe do pojeftinjenje goriva u Srbiji.
Oni, međutim, ističu da, ako se kurs dinara stabilizuje, a cena sirove nafte na svetskom tržištu nastavi da pada, može se očekivati da gorivo, za početak u nabavci, narednih dana pojeftini.
Na berzi u Londonu nafta marke „brent“ za julske terminske isporuke bila je u padu 1,14 dolara, i iznosi 110,31 dolar za barel.
Naftaši podsećaju da je cena goriva kod nas u poslednjih mesec dana nekoliko puta padala, poslednji put zbog smanjenja akciza na naftne derivate za 1,5 dinara po litru.
Predsednik Udruženja benzinskih stanica Borisav Tatić očekuje da će se posle formiranja nove vlade akcize ne samo vratiti na staro nego i da će se još povećati zbog potreba punjenja budžeta, što će povećati cenu goriva.

U Srbiji nema pojeftinjenja goriva iako pada cena nafte na svetskom tržištu, što je jedan od najznačajnijih faktora za određivanje cena naftnih derivata.
Domaći naftaši, koji kažu da će cene goriva kod njih u narednom periodu mirovati, objašnjavaju da slabljenje dinara u odnosu na evro i jačanje dolara sprečava da dođe do pojeftinjenje goriva u Srbiji.Oni, međutim, ističu da, ako se kurs dinara stabilizuje, a cena sirove nafte na svetskom tržištu nastavi da pada, može se očekivati da gorivo, za početak u nabavci, narednih dana pojeftini.Na berzi u Londonu nafta marke „brent“ za julske terminske isporuke bila je u padu 1,14 dolara, i iznosi 110,31 dolar za barel.Naftaši podsećaju da je cena goriva kod nas u poslednjih mesec dana nekoliko puta padala, poslednji put zbog smanjenja akciza na naftne derivate za 1,5 dinara po litru.Predsednik Udruženja benzinskih stanica Borisav Tatić očekuje da će se posle formiranja nove vlade akcize ne samo vratiti na staro nego i da će se još povećati zbog potreba punjenja budžeta, što će povećati cenu goriva.

Izvor: Jedinstvo.tv

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles