Gimanzija “30 septemabar” je danas na prigodnoj svečanosti ispratila još jednu generaciju lučonoša.

0
5

Rožaje – Diplomu “Luča” I za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi dobili su: Tahirović Mirza, Murić Hatidža, Pepić Maida, Nokić Amar, Kuč Lejla, Kalač Rijalda, Hasić Denis, Hasić Haris, Hadžić Šefko, Husović Emina, Kalač Ilma, Ledinić Fazila, Dacić Rinor, Zećirović Mirela, Bibić Elzana, Husović Elzana, Musić Alina, Bibić Minela, Cikotić Ervin, Kuč Denisa, Agić Amina, Kardović Adisa, Mujević Albin, Bulatović Valentina, Husić Zineta, Nurković Melisa, Šabotić Anis, Garović Stafan i Roćenović Jovana

Diplomu “Luča” II za odličan opšti uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi dobili su: Babić Merima, Hadžić Anela, Kožar Elma, Mujević Ilda, Pepić Amina, Nurković Emil, Kurpejović Tajla, Lukač Šejla, Kalač Adnan, Balić Adela, Babić Eldin, Mujević Emi, Biševac Ajla, Husić Fazila, Kalender Anida, Tarhaniš Selma i Nurković Almina.

Za učenika generacije Gimnazije “30 septembar” za školsku 2011/12 izabrana je Husović Elzana koju je predsjednik Općine nagradio sa 100,00e.
“Vaš uspjeh, odnosno rezultati koje ste postigli na kraju srednjoškolskog obrazovanja, kada 36 procenata maturanata iz najbrojnije generacuje Rožajske gimnazije dobija ovo prestižno priznanje, pruža mi pozitivnu viziju vremena koje je pred nama.
Činjenica da ste spoznali veliku istinu da je samo znanje jedini i pravi put koji može da omogući prosperitet i bolju budućnost vama i generacijama koje će doći iza vas, najvrjedniji je dar koji možete da nam upriličite. I zbog toga sam danas ponosan na vas.” rekao je između ostalog direktor Gimnazije “30 septembar” gospodin Fejzo Murić.

Predsjednik Opšćne gospodin Nusret Kalač, je čestitao svim učenicima dobijene nagrade “Luče”, njihovim roditeljima i profesorima. Poželio im je da nastave dalje školovanje, da postignu rezultate kao i do sada, da odaberu zanimanja koja stvarno vole, jer će samo u tom slučaju biti ispunjeni srećom, zadovoljstvom, uz uvjerenje da će to biti garancija i za dalji njihov uspjeh.

Uvjerenja da budućnost razvoja ove sredine zavisi od znanja i sposobnosti, da se isto valorizuje na adekvatan način, stvarajući i zadovoljavajući ne samo njihov interes, i interes njihovih porodica, već i sredine u cjelini, poželio im je sve najljepše u budućem životu uz potrebu da shvate da budućnost ove sredine i Države Crne Gore, zavisi od njih, jer su oni zaslužili i tako ih treba i prihvatiti da budu perspektiva našeg razvoja.

Izvor: Rožajac.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.