22. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kaže da bi mjesto ministra za rad, ukoliko ta stranka dobije tu fotelju na izborima ponudio sindikatima.

Prema njegovim riječima sadašnji Zakon o radu bio je posljedica političkih kompromisa i mora da pretrpi izmjene ili da bude donesen novi Zakon o radu. “To je posao za neku buduću vladu”, kaže Ljajić, u intervjuu za Danas. Ministar, tvrdi i da je sadašnji Zakon o radu formalnoviše štiti radnike u odnosu na poslodavce. On međutim, tokom intervjua nije mogao da objasni na koje to konkretno zakonske mjere misli.

S druge strane, Ljajić kaže i da bi analiza pojedinačnih odredaba pokazala da je odnos 60 prema 40 u korist radnika. Apsolutno.

“Što se tiče pravnog aspekta, to bi pokazala svaka nezavisna ekspertiza. Primena tih zakonskih rešenja nije takva da bi moglo da se kaže da je radnik povlašćen, naprotiv, mislim da su tu više poslodavci u dobitku”

Izvor: Danas.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles