9. Februar 2017

14Posljednjeg dana posjete Sjedinjenim Američkim Država parlamentarna delegacija Srbije posjetila je zvanične institucije države Illinois.

U Senatu države Illinois delegaciju su ih primili senatori Don Harman, Daniel Biss, Hetaher Steans, Toi Hutcinson, Iris Martinez, Andy manar, i Michael Conelly. U srdačnom razgovoru poslanici su razmijenili iskustva sa kolegama iz Senata, i predstavili svoje političke programe. Fehratović je iskoristio priliku da senatore upozna sa bošnjačkom zajednicom u Sandžaku i političkom platformom pomirenja Bošnjačke demoratske zajednice Sandžaka.

Nakon toga, parlamentarna delegacija Srbije prisustvovala je sjednici Senata, gdje joj je ukazana čast da bude predstavljena i pozdravljena od strane predsjednika i senatora.

U drugom dijelu posjete, delegacija se sastala sa zamjenicom guvernerea države Illinois Evelyn Sanguinetti.

Gospođa Sanguinetti je predstavila državu Illinois, njene resurse i privredne projekte, dok su delegati iz Srbije predstavili državu Srbiju i vlastite regije. Fehratović je zamjenici guvernera predstavio Sandžak, njegove resurse i iskoristio priliku da uručio monografiju Internacionalnog univerziteta u Novome Pazaru.

izvor: SANA

12 3 4 7 8 9 11 12 13  15

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles