11. Januar 2017

Povezana slika

Koliko vas iritiraju reklame, pogotovo u sred nekog sadržaja koji želite da gledate? Upravo je ovo ono što nas najviše nervira prilikom gledanja sadržaja na YouTube-u, a sada nas izgleda isto to očekuje i prilikom gledanja video-sadržaja na Facebook-u.

Naime, postoji mogućnost da će Facebook, sa ciljem da više zaradi, u sve video-sadržaje integrisati i reklamni sadržaj.

Prema statističkim podacima, korisnici na Facebook-u dnevno pregledaju više od 100 miliona sati video-sadržaja (!) zbog čega bi ova kompanija zaista mogla da ima velike, pre svega novčane, koristi ukoliko deo tog sadržaja budu i reklame.

U planu je uvođenje novog “mid-roll” formata koji oglašivačima omogućava ubacivanje reklame u video-snimke koje korisnici gledaju najmanje 20 sekundi.

Kompanija Facebook će u početku oglašivačima dati 55 odsto zarade od reklama – koliko nudi i YouTube svima koji se oglašavaju na ovoj platformi.

Ova opcija ubacivanja reklama u video-sadržaje koje korisnici gledaju ne bi trebalo da podrazumeva uključivanje reklama pre nego što se pokrene video-sadržaj, a testiranje će početi uskoro.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles