EU PRO: Opština Priboj primjer dobre prakse – uručena odluka o finansiranju projekta vrijednog 350 hiljada eura

0
0

U Kragujevcu je u sredu, 14. novembra, održano svečano uručivanje odluka o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave u Srbiji, u okviru programa EU PRO.

Uz finansijsku podršku Evropske unije, lokalne samouprave će realizovati projekte koji se odnose na izradu tehničke i planske dokumentacije, kao i projekte poslovne infrastrukture, što će doprineti jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou, kroz unapređenje inafrastrukture i stvaranje povoljnog okruženja za poslovanje.

Predsedniku opštine Priboj, Lazaru Rvoviću, uručena je odluka o finansiranju projekta „Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj“, koju će sa 281.000 evra pomoći Evropska unija, a ostatak će finansirati lokalna samouprava. Cilj ovog projekta jeste obezbeđivanje urednog snabdevanja vodom i protivpožarna zaštita, eliminisanje gubitaka na vodovodnoj mreži, ali i komunalno opremanje grinfild lokacije, koja će na taj način biti pripremljena za izgradnju novog proizvodnog pogona.

PP Media


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.