27. April 2017

Svijet, Sjenica – EU i Švajcarska izdvojile 100.000 EUR za rekonstrukciju vodovoda u Sjenici – Završetak radova do 1. avgusta

U Sjenici su u toku radovi na zamjeni azbestno-cementnih cijevi i izmeštanju vodovoda u ulici Kralja Petra I u dužini od 2,4 kilometra. Rekonstrukcijom ovog dijela vodovoda u Sjenici, za koju su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile skoro 100.000 EUR, završavaju se radovi na modernizaciji sistema vodosnabdevanja, dok će se još 620 domaćinstava, 40 privatnih preduzeća i 30 poljoprivrednih gazdinstava priključiti na novi vodovodni sistem.

– Zamjenom trošnih azbestno-cementnih cijevi koje su postavljene početkom šezdesetih godina prošlog veka, snabdevanje vodom će biti stabilnije, a očekujemo da se značajni gubici vode, koje sada imamo, smanje i za 30% – rekao je Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenica, koja je za projekat izdvojila 21.000 EUR.

On je istakao da je uz podršku EU i Vlade Švajcarske već izgrađeno 1.280 metara novog cevovoda, a zamijenjene su i pumpe na crpnoj stanici Suho polje.

Nakon završetka radova stanovništvo u Sjenici će dobiti stabilno snabdevanje značajno kvalitetnijom vodom.

(sandzaklive.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles